home 2024. május 04., Mónika napja
Online előfizetés
Együttműködés
2008.02.27.
LXIII. évf. 9. szám

Belgrádban Predrag Marković kulturális és tájékoztatási miniszter megbeszélést folytatott dr. Korhecz Tamással, a Magyar Nemzeti Tanács elnökével. A miniszter a megválasztása utáni első hivatalos találkozóján az MNT-elnökkel áttekintette azokat az aktuális kérdéseket, amelyek érintik a Magyar N...

Belgrádban Predrag Marković kulturális és tájékoztatási miniszter megbeszélést folytatott dr. Korhecz Tamással, a Magyar Nemzeti Tanács elnökével. A miniszter a megválasztása utáni első hivatalos találkozóján az MNT-elnökkel áttekintette azokat az aktuális kérdéseket, amelyek érintik a Magyar Nemzeti Tanács kultúrával és anyanyelvű tájékoztatással összefüggő tevékenységét. Dr. Korhecz Tamás a megbeszélés elején megköszönte Marković miniszter úrnak azt a döntését, amellyel hosszú évek után először lehetővé tette, hogy a minisztérium könyvfelvásárlási pályázatán a magyar nyelvű hazai könyvek is részt vegyenek. Igazolást nyert, hogy az előző diszkriminatív gyakorlat megszüntetéséhez csupán egy kis miniszteri jóindulatra lett volna szükség.
A tárgyaláson továbbá szó volt az elbírálásáról azoknak az idei minisztériumi pályázatoknak is, amelyek a nemzetiségi kultúra és tájékoztatás támogatását biztosítják. Marković miniszter úr megígérte, hogy az eddigi gyakorlattól eltérően, a törvényekkel összhangban, a magyar kultúra és tájékoztatás céljára szánt támogatások odaítélésében az MNT javaslatai lesznek a mérvadóak. A felek ugyancsak egyetértettek abban, hogy a magyar kulturális közintézmények igazgatásával kapcsolatban felmerült nehézségeket minél előbb orvosolni kell, és ehhez a kulturális miniszter személyes közbenjárását is felajánlotta. Végezetül a kötetlen és kellemes légkörű megbeszélésen a felek megállapították, hogy a Magyar Nemzeti Tanács és az állami szervek kölcsönös együttműködése nagyban hozzájárulhat a bizalom erősítéséhez, valamint a nemzetiségi kultúra fejlődéséhez egyaránt.
a Magyar Nemzeti Tanács sajtószolgálata
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..