home 2024. április 27., Zita napja
Online előfizetés
Egy vidám nap a családnak
Szilágyi Edit
2023.07.04.
LXXVIII. évf. 26. szám
Egy vidám nap a családnak

A Vajdasági Magyar Szövetség a Sólyom Lovas Rekreációs és Hagyományőrző Egyesülettel a topolyai úton lévő óbecsei radarállomáson Családi Nap elnevezéssel második alkalommal szervezett korosztálytól függetlenül mindenki számára színes szabadtéri programot. A helyszín fákkal körülölelt csendjét bejárták a vidám gyermekhangok és a szórakoztató zene.

Lelkes csapatok, féltve őrzött titkos receptek alapján, bográcsokban készítettek versenyképes, finomabbnál finomabb ételeket. A főzőversenyen kívül birka- és csirkepaprikást is főztek, majd mintegy 150 porciót osztottak szét ingyen a jelenlévők között. A legfiatalabbak, a Becsei Kölykök csapata először vett részt ilyen jellegű megmérettetésen. Ahogyan ők fogalmaztak, ellesték a családi praktikákat. A palacsintasütés sem maradhatott el, mintegy gyakorlásként a szeptemberben esedékes Palacsintafesztivál előtt.

A nap szép időt ígért, aztán váratlanul eleredt az eső, de a hangulatot nem zavarta meg. Az ég gyorsan kitisztult, az újrakezdésnek már nem volt gátja. Indulhatott a mézeskalács-díszítés, a nemezelés, a gyöngyfűzés vagy az agyagozás, a lovaglás, az asztalitenisz, megtelt a gyermeksarok, benépesült az ugrálóvár. A lovasbemutató külön figyelmet érdemelt. Fellépett a Csíkos-Pöttyös zenekar és Koncz Antónió.

A rendezvényre hullámokban érkeztek a családok, nemcsak óbecseiek, hanem Magyarcsernyéről, Temerinből, Péterrévéről, Bácsföldvárról is. A kocsik rendszámtábláján újvidéki és belgrádi, de magyarországi jelzés is látható volt.

A rendezvény színt és lassítást vitt a rohanó világba. Együtt volt a család apraja-nagyja, mindenki talált magának ételt, üdítőt, szórakozási, beszélgetési, barátkozási lehetőséget, élvezhette az együttlét, egyúttal a szabadság örömét. A telefonok pedig csak egy-egy fotó elkészítésére kerültek elő.

Fényképezte: Szilágyi Edit

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..