home 2024. május 19., Ivó napja
Online előfizetés
Csöndélet
(o. i.)
2012.07.26.
LXVII. évf. 30. szám
Csöndélet

- Szabó Attila felvételei
Egy férfi áll a magyarkanizsai strand zuhanyozója alatt: ingben, nadrágban, cipőben. Fél órán át áll a zuhatagban, öntözi magát a vízrózsa szivárványos cseppjeivel. Nyugodtan, kitartóan, megrendítő természetességgel. Nézem, és megesküdnék: Nagy József színház...

- Szabó Attila felvételei

Egy férfi áll a magyarkanizsai strand zuhanyozója alatt: ingben, nadrágban, cipőben. Fél órán át áll a zuhatagban, öntözi magát a vízrózsa szivárványos cseppjeivel. Nyugodtan, kitartóan, megrendítő természetességgel. Nézem, és megesküdnék: Nagy József színháza költözött le a Tisza-partra. De nem, mert akkor talán kalapja volna... A felöltözött férfi zuhanyozása csak egy része, csak egy kockája annak a csöndéletnek, amelyet a fényképezőgép dokumentálhat. Következő kocka: ketten a háttérben. Két nő napozik a mólón. Két nagylány a medence vizében. A kempingben a sátorok és a lakókocsik számát a két kezén megszámolhatja az ember. Az asztalok körül senki sem ül. A frissen ültetett facsemeték mögött a lebetonozott részek jelzik: itt valaha bolt, kávézó, cukrászda állt. Kopasz betonplatók a tanúi: egykor ebben a kempingben pezsgett az élet. Hová lettek az ősi jurta-lét mai hódolói? Nem tudni. Talán se kedvük, se pénzük, se idejük nincs arra, hogy sátrat verjenek a folyó partján.
Csöndélet a sátortáborban. Délelőtt néma, kihalt a strand. Délutánonként, igaz, azért akadnak fürdőzők. De Magyarkanizsán is az a helyzet, ami Zentán vagy Szabadkán: aki teheti, az fürödni Mórahalomra vagy Szegedre jár. ,,Vigyázz! Mélyvíz' -- figyelmeztet a tábla a kanizsai vízparton. Az.

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..