home 2024. április 27., Zita napja
Online előfizetés
Családias szüreti sokadalom
Bíró Tímea
2023.09.28.
LXXVIII. évf. 39. szám
Családias szüreti sokadalom

Radanovácon ötödik alkalommal rendezték meg a szüreti sokadalmat, mely a település egyik legfontosabb ünnepe. A szép időnek köszönhetően minden eltervezett programot meg tudtak tartani, s így együtt ünnepelhetett a település apraja és nagyja.

Szombaton 11 órakor kézműves-foglalkozások várták a legkisebbeket a helyi kultúrotthonban. A gyerekek kipróbálhatták magukat a gyöngyfűzésben, nemezelésben, mézeskalács-készítésben, agyagozásban, és az őszi termésekből is készíthettek dekorációt. A szervezők egy ugrálóvárat is felállítottak a legkisebbek részére, és lovaskocsikázásra is volt lehetőség.

A kultúrműsor keretében felléptek a Palics Magyar Művelődési Egyesület és a Talentum Tehetséggondozó Művészeti Egyesület néptáncosai. A sokadalom alatt a főtt babgulyásból befolyt összeget a helyi óvoda vagy a kultúrotthon szebbé tételére szánják. A rendezvény A Mi Kis Falunk Radanovác Egyesület szervezésében valósult meg. Az egyesület elnöke, Tóth Róbert elmondta, minden évben törekednek arra, hogy a gyerekek számára is készüljenek programmal.

— Évről évre népszerűbb ez a rendezvény, és minden évben igyekszünk, hogy a családok is jól érezzék magukat, mert az a tapasztalatunk, hogy egyre több fiatal család költözik ide. Az egyesületünk programjai és aktivitásai is mindig a gyerekek köré szerveződnek, ilyen például a Mikulás-bulink és a farsang is — tudtuk meg az elnöktől.

A Radanováci Szüreti Sokadalomra nemcsak a helybeliek látogattak el, hanem a környező településekről is érkeztek érdeklődők. Az eseményt Szabadka Város támogatta.

Fényképezte: Baráth Attila

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..