home 2024. április 26., Ervin napja
Online előfizetés
Büszkeséget, önbecsülést és hitet ígért
Szilágyi Edit
2006.02.08.
LXI. évf. 6. szám
Büszkeséget, önbecsülést és hitet ígért

Gyülekeznek a lakossági fórum résztvevőiAz óbecsei politikai színtér az izzásig hevült. Polgármestert választ a Tisza menti város eddig közönyösen szunyókáló választópolgára (feltéve, ugyebár, ha elmegy szavazni). Tíz jelölt közül kell kiválasztani azt a valakit, aki a legnagyobb bizalmat é...

Gyülekeznek a lakossági fórum résztvevői

Az óbecsei politikai színtér az izzásig hevült. Polgármestert választ a Tisza menti város eddig közönyösen szunyókáló választópolgára (feltéve, ugyebár, ha elmegy szavazni). Tíz jelölt közül kell kiválasztani azt a valakit, aki a legnagyobb bizalmat élvezi.
A VMSZ színeiben polgármesterjelöltként Knézi Péter óbecsei jogász indult a választáson. Február másodikán az óbecsei Petőfi Sándor Művelődési Otthonban mutatkozott be. A bemutatkozás inkább beszélgetés formájában történt, hogy mondandója mind közelebb jusson a hallgatósághoz.
Ahogyan Lajber György óbecsei újságíró fogalmazott, a VMSZ egy válságos idő után talpra állt. Elnökleváltás után elnökjelöltet állíthat. Ferenc Edvin szerint Knézi Péter előbbre tudná vinni ezt a várost a fejlődésben. Öt hónapig volt alpolgármester, figyelemmel kísérhette a fejleményeket, de akkor tenni nem lehetett semmit. Ha ő lenne a polgármester, jogi és pénzügyi szaktudással és egy szorgos csapattal a háta mögött előrébb lehetne lépni - vélekedik.
Knézi Péter nem puszta szavakkal kívánta meggyőzni a jelenlévőket arról a politikáról, amelynek a híve. A tényeket említette, melyekkel nem lehet vitába szállni. A VMSZ sorait tavaly óta újabb tagok erősítik. A város politikája eltorzult. Az eddigi elnököt decemberben leváltották. A VMSZ-nek őrá esett a választása. Vállalta a kihívást, mert azt reméli, hogy ha megválasztják, nem egyedül fog dolgozni, hanem a város polgáraival együttesen, ők lesznek a munkatársai. Óbecsén az elmúlt napokban sok vezető politikus járt. Jött, és elment, ígért vagy fenyegetett. Nekünk pedig már elegünk van az ígérgetésekből, félni pedig elfelejtettünk. A polgármesterjelölt azért a vízhálózat, az utak, a közvállalatok, a diákok utazási költségének a megtérítése, a privatizácó körüli gondok megoldása mellett mégis ígért - büszkeséget, önbecsülést és hitet. Óbecse többnemzetiségű város, ahol nincsenek magyarverési esetek. Ezt a békés egymás mellett élést meg kell tartani, sőt különös figyelmet kell szentelni a fiataloknak. Ha polgármester lesz, ezt megteszi. (A közelmúltban egy éjszakába nyúló VMSZ-buli volt csaknem 600 fiatal részvételével. Együtt táncoltak, örültek a találkozónak, melyre díjmentes volt a belépés, és természetesen incidens nélkül zajlott le!)
Az egybegyűltekhez Juhász Attila, Zenta polgármestere is szólt. A várost vezetni kell, és megmaradás érdekvédelmét is vállalni. Erre a feladatra Knézi Péter megfelelő személy.
Kasza József, a párt elnöke is megtisztelte jelenlétével az óbecsei polgárokat. A problémákról napokig lehetne beszélni, mondta. A hazát mindenki a szívében hordja. A 2004. december 5-ei sikertelen népszavazás ellenére is megmaradt szívünkben a múlt, a több mint 1000 éves állam, amelyből kitaszítottak bennünket, mintha mi nem építettük volna a közös hazát, amelyre jogunk van. Mindannyiunknak össze kell fogni, hogy védjük a szellemi hazát, magunkért és az utánunk következő generációkért is. Knézi Péter segítségével észak felé nyithatnánk, a külföldi pénzeszközök beáramlásával, a határon átnyúló támogatásokkal előbbre léphetnénk. Felkért minden szavazópolgárt, hogy vegyen részt a választáson, és szavazzon arra, aki véleménye szerint a legtöbbet képes nyújtani.
Knézi Péter polgármester-jelöltet meghatotta a neki szóló taps, a jelenlévők biztatása. Miként Lajber György fogalmazott: ez is annak a bizonyítéka, hogy EMBER. Mivel adva van az alkalom, élni kell azzal, hogy embert válasszunk a polgármesteri tisztségre, ezért azt javasolta, hogy február ötödikén a Knézi Péter neve előtti számot, az ötös számot karikázzuk be a szavazócédulán.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..