home 2024. május 05., Györgyi napja
Online előfizetés
Búcsú Bácsgyulafalván
(tv.)
2007.10.17.
LXII. évf. 42. szám
Búcsú Bácsgyulafalván

A Telecskai-dombok lankáin végigterülő Bácsgyulafalva (Telecska) szorgos embereinek az idén sem volt igazán miért örvendezniük. A zömmel mezőgazdaságból élő lakosság ugyanis igencsak megsínylette az aszály okozta pusztítást. A valamivel több mint kétezer lelket számláló nyugat-bácskai telepü...

A Telecskai-dombok lankáin végigterülő Bácsgyulafalva (Telecska) szorgos embereinek az idén sem volt igazán miért örvendezniük. A zömmel mezőgazdaságból élő lakosság ugyanis igencsak megsínylette az aszály okozta pusztítást. A valamivel több mint kétezer lelket számláló nyugat-bácskai település hétköznap egy hagyományos vajdasági falucska arcát mutatja, főutcája kihalt, csak imitt-amott hallatszik egy-egy traktor zúgás. Október második vasárnapján azonban Bácsgyulafalvának egy másik arcát ismerheti meg az odalátogató. A központ benépesül, és a templom körüli téren is több százan tolongnak, sült hús és süteményillat terjeng, igazi búcsúhangulat van. A Magyarok Nagyasszonyáról elnevezett római katolikus templom felszentelésének emlékünnepét tartják. Az idén október 14-én. A vásár most sem maradt el, és a vásári mulatság sem. A csípős idő nem tántorította el a portékájukat kínáló kisiparosokat, nagy örömet szerezve ezzel a fiataloknak és minden ünneplőnek.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..