home 2024. május 03., Tímea napja
Online előfizetés
Az útfelújítások éve volt
(o. i.)
2007.12.05.
LXII. évf. 49. szám
Az útfelújítások éve volt

Kispiac, az L-2-es út avatója: Körmöci Károly és Bojan Pajtić átvágja a szalagot - Szabó Attila felvétele,,Két út vezet Adorjánra...- énekelte a nyáron az adorjáni asszonykórus a falu bejáratánál tartott alkalmi ünnepségen. ,,Ha már a nótában is így van, akkor helyénvaló, hogy ezt a f...

Kispiac, az L-2-es út avatója: Körmöci Károly és Bojan Pajtić átvágja a szalagot - Szabó Attila felvétele

,,Két út vezet Adorjánra...- énekelte a nyáron az adorjáni asszonykórus a falu bejáratánál tartott alkalmi ünnepségen. ,,Ha már a nótában is így van, akkor helyénvaló, hogy ezt a felújított útszakaszt most egy kanizsai és egy zentai nyissa meg - mondta Bojan Pajtić, a tartományi kormány elnöke, aki Körmöci Károllyal, Magyarkanizsa község polgármesterével együtt vágta át a szalagot. A kormányfő azt is hozzátette: a Vajdaság összes községe közül a legtöbb utat ,,a kanizsai polgármester építette. Az említett adorjáni előtt is, után is volt útavató (Orom). A múlt hétfőn, november 26-án pedig Kispiacon ünnepelték a Kispiacot Kishomokkal összekötő 4,4 kilométeres új út átadását. Új út, hiszen a régi, szűk, nadrágszíjnyi úttest helyett európai szabványok szerint épült, kétsávos útszakaszt kaptak a két település lakói és az arra közlekedők. A beruházás 65 millió dinárba került, amelyhez az anyagiakat köztársasági, tartományi és községi forrásokból teremtették elő. A kispiaci ünnepségen Bojan Pajtić, a Tartományi Végrehajtó Tanács elnöke azt mondta: Magyarkanizsa a tartomány legeurópaibb községe, mely az idén 450 millió dinárt fordított fejlesztésre, s ebben az összegben benne van ez a 65 millió is. Emlékeztetett: a Tartományi Nagyberuházási Alap eddig is több magyarkanizsai projektumot támogatott, és a jövőben is támogatni fogja a községből érkező jó beruházási terveket. Példaként emelte ki az úthálózat felújítását, az ivóvízhálózat és vízelvezető csatornarendszer építését, a művelődési és oktatási létesítmények építését: a Tóthfaluban épülő iskolát, az Oromhegyesen épült faluházat és a Nagy József Regionális Kreatív Műhely épületét Magyarkanizsán.
A tartományi kormányfő egyébként már másodszor vágott át szalagot Kispiacon: először 2006-ban járt itt útavatón, abból az alkalomból, hogy felújították a csaknem 40 évvel ezelőtt épült 4,5 kilométeres bekötőutat, amely az E-5-ös útra vezet. Akkor a tartományi és községi tisztségviselőket Bíró László, a kispiaci helyi közösség elnöke hívta meg magához kávéra és egy pohár italra. Most, az ünnepélyes szalagátvágás után a tartományi kormányfő, Magyarkanizsa polgármestere és munkatársaik Sors Endre kishomoki termelő magángazdaságába látogattak el.
Az ünnepélyes útátadás előtti pénteken a három érintett település - Kispiac, Martonos és a Martonoshoz tartozó Kishomok - Kishomokon látták vendégül Magyarkanizsa község polgármesterét, munkatársit, s mindazokat, akik hozzájárultak az útépítéshez, ami az emberek számára az élhetőbb életet jelenti. - Közeleg az év vége, s a jó gazda ilyenkor számvetést készít arról, mit végzett - mondta az összejövetelen Körmöci Károly. Megelégedéssel nyugtázta, hogy sikerült felújítani a településeket összekötő utakat, egyedül a martonosi eperfás út felújításának a befejezése maradt még hátra. Horgoson már csak a buszmegállók aszfaltozását kell elvégezni, Magyarkanizsán pedig még néhány utcában megcsinálni az útburkolatot. A községfejlesztés sínen van, most már csak folytatni kell a munkát, s tartani a 2006/2007-es tempót, hiszen a község településein még vannak megoldásra váró problémák.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..