home 2024. május 05., Györgyi napja
Online előfizetés
Az újítók-föltalálók újvidéki kiállításáról
Mgr. VERÉB László
2007.10.24.
LXII. évf. 43. szám

A Vajdasági Újítók és Föltalálók Szövetsége megszervezte a 2007. évi hagyományos nemzetközi TESLA FEST elnevezésű kiállítást. A háromnapos rendezvényen részt vettek: Oroszország, Svédország, Románia, Horvátország, Montenegró, Bosznia-Hercegovina, a boszniai Szerb Köztársaság és a hazai kiállítók, a...

A Vajdasági Újítók és Föltalálók Szövetsége megszervezte a 2007. évi hagyományos nemzetközi TESLA FEST elnevezésű kiállítást. A háromnapos rendezvényen részt vettek: Oroszország, Svédország, Románia, Horvátország, Montenegró, Bosznia-Hercegovina, a boszniai Szerb Köztársaság és a hazai kiállítók, a tetszetős katalógus szerint mintegy 250-en.
A szabadkai kiállítók: Lulić Antun mérnök környezetvédelmi projektumokkal, Kocity Nikola okleveles mérnök egy fóliasátorban használható székkel és csavaros sakkal, mgr. Burány Nándor és mgr. Veréb László pedig egy 100 W-os olcsó (50 eurós) szélgenerátor-megoldással vett részt a szemlén, és ezüstéremmel jutalmazták őket.
A kiállítás elsőbbségi joggal rendelkezett, ami azt jelenti, hogy a kiállítási tárgyakat utólagosan is be lehetett jelenteni a Szerb Szabadalmi Hivatalnál. Így megoldódik egy nagy problémájuk az újítóknak: szabadon elmondhatják az újításuk lényegét, mert az már így ,,VÉDVE” van, vagyis a szervezők kiadnak a kiállításról egy bizonylatot, mely a szemle megnyitásának az időpontjától érvényes. Erről bővebben a Szabadkai Újítók és Föltalálók Társasága (UFT) október 29-ei összejövetelén lesz szó, melyet Szabadkán a Corvin Mátyás (volt Engels) utca 9. szám alatt tartanak (Körzeti Gazdasági Kamara épülete) 18 órakor.
Az összejövetelen szó lesz még a szabadkai és a hódmezővásárhelyi kiállításon való részvételi lehetőségről és a további tevékenységről, valamint bemutatják az Újvidéken kiállított tárgyakat - exponátokat.
Az UFT nagy hangsúlyt helyez a szellemi tulajdon védelmére, és a tagok eredményeinek a minél gyorsabb alkalmazására. Ennek érdekében a vezetőség a tagság segítségével kapcsolatot tervez kiépíteni minden hasonló egyesülettel, melyek ezen a területen tevékenykednek mind bel- mind külföldön.
A TESLA FEST-en való részvételt a szabadkai Körzeti Gazdasági Kamara (KGK) anyagi támogatása tette lehetővé. Ezúttal is köszönjük. Ezt a fajta együttműködést a jövőben olyan formán szeretnénk bővíteni, hogy a KGK standján állítanánk ki, ha az részt vesz valamilyen kiállításon vagy vásáron.
Anyagi helyzetünkön pályázatírással is tervezünk javítani.
A vezetőség minden érdeklődőt szívesen lát.
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..