home 2024. május 05., Györgyi napja
Online előfizetés
Az összefogás helye
LENNERT Tímea
2008.04.30.
LXIII. évf. 18. szám
Az összefogás helye

Főesperes Pfeifer Jakab és ft. Verebélyi Árpád megszenteli az alapkövetDoroszlón április 27-én sor került a Szentkút újjáépítési munkálatait megelőző alapkő-elhelyezésre. A rangos vendégeket: ft. Pfeifer Jakob püspöki legátust, Duna menti főesperest, Szilágyi Dorottyát, a VMSZ ügyvezető alel...

Főesperes Pfeifer Jakab és ft. Verebélyi Árpád megszenteli az alapkövet

Doroszlón április 27-én sor került a Szentkút újjáépítési munkálatait megelőző alapkő-elhelyezésre. A rangos vendégeket: ft. Pfeifer Jakob püspöki legátust, Duna menti főesperest, Szilágyi Dorottyát, a VMSZ ügyvezető alelnökét, Józsa Lászlót, a Magyar Nemzeti Tanács elnökét, a VMSZ elnökségi tagját, Kern Imrét, a Nagyberuházási Alap igazgatóhelyettesét, Bunyik Zoltánt, a VMSZ tanácsának elnökét, Dudás Károlyt, a VMSZ elnökségi tagját, a vajdasági Magyar Művelődési Szövetség elnökét, Csikos János tartományi ifjúság- és sportügyi titkárhelyettest, Pál Károlyt és Szakács Csabát, a VMSZ tanácsának tagjait. A Magyar Koalíció helyi képviselőit: Pelt Ilonát, Mészáros, Lászlót és Lennert Tímeát, Péter Istvánt, a Dunatáj elnökét, valamint Holló Róbertet, a helyi közösség elnökét ft. Verebélyi Árpád, Doroszló plébánosa, a kegyhely őre köszöntötte. A Szentkutat az összefogás helyének nevezve a hála hangján szólt, köszönetet mondott a VMSZ közbenjárásáért, melynek segítségével a Nagyberuházási Alap majdnem 27 millió dináros támogatást folyósított a munkálatok első szakaszára. Ez a szabadtéri oltár újjáépítését, a kegytemplom tatarozását és megfelelő ülőhelyek kialakítását foglalja magában. Hála illeti a projekt kidolgozásáért, a sikeres pályázásért a Dunatáj Egyesülés Nyugat-Bácska Régiófejlesztéséért civil szervezet elnökségének doroszlói tagjait: Pelt Ilonát, Diósi Violát és Mészáros Lászlót.
Ünnepi beszédet Kern Imre, Józsa László és Pfeifer Jakob főesperes mondott. Egyöntetűen hangsúlyozva a Szentkútnak az egész tartomány számára jelentős mivoltát, közösségépítő erejét. Ezután ft. Verebélyi Árpád felolvasta az alapító okiratot, melyet aláírásával hitelesített ft. Pfeifer Jakob püspöki legátus, Duna menti főesperes, ft. Verebélyi Árpád, a Szentkút őre, Szilágyi Dorottya, a VMSZ ügyvezető elnöke és Pelt Ilona, a Dunatáj civil szervezet titkára. Az alapkövet Diósi Viola és Mészáros László helyezték el.
Ezután a Móricz Zsigmond MME műsorát tekinthették meg a vendégek és a hívek. Felléptek a kis csoportos néptáncosok Csernicsek Gyöngyi vezetésével, az ifjabb Csernicsek József vezette fúvós zenekar kíséretében, a vegyes kórus Wilhelm József vezetésével, valamint az irodalmi szakcsoport tagjai: Szklenovszki Sarolta, Hegedűs Tímea, Ristić Anita és Lennert Tímea. Az ünnepnap hálaadó szentmisével zárult.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..