home 2024. május 04., Mónika napja
Online előfizetés
Adomány a Népkonyhának
Tóth Tibor
2015.02.13.
LXX. évf. 6. szám
Adomány a Népkonyhának

Szabadka főterén február 13-án tartották meg a hagyományos 31. turiai kolbászfesztivál egyik beharangozó rendezvényét. Négy elárusítóhely csábította az érdeklődőket, hogy kóstolják meg a messze földön híres finomságot. Az eseménynek jótékonysági jellege is volt, hiszen a szervezők a Vöröskereszt szabadkai szervezete által működtetett Népkonyhának 50 kg kolbászt adományoztak.

Miroslav Medurić, a szervezőbizottság elnöke kiemelte, hogy a szabadkai és a jövő heti, újvidéki bemutatkozás főpróbája a turiai kolbászfesztiválnak, melyre február 27-étől március 1-éig kerül sor.

Miodrag Varo, a Vöröskereszt szabadkai szakmunkatársa megköszönte a szervezők adományát és a nagybecskereki Dijamant segítségét, Milimir Vujadinović, a Városi Tanács szociális ügyekkel megbízott tagja pedig kiemelte, hogy a Népkonyhára — mely napi 1100 adag ételt nyújt a rászorulóknak — az idén 23 millió dinárt irányoztak elő.

A szabadkai főtéren a friss kolbásznak 400, a száraznak 600 dinár volt a kilója, egy adag rostélykolbász pedig 150 dinárba került.














Szabó Attila felvételei


 

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..