home 2024. május 05., Györgyi napja
Online előfizetés
A tudomány fejlődik - és az ember?
K. N.
2007.10.17.
LXII. évf. 42. szám
A tudomány fejlődik - és az ember?

Október 13-án, a fatimai jelenések zárónapjának 90. évfordulója alkalmából zarándokoltak a délvidéki hívek Martonosra. A délután négy órakor Sóti János jezsuita atyának, Törökbecse plébánosának vezetésével tartott rózsafüzér- imádkozás után a mintegy ezer zarándoknak Kis-Rigó László szeged-c...

Október 13-án, a fatimai jelenések zárónapjának 90. évfordulója alkalmából zarándokoltak a délvidéki hívek Martonosra. A délután négy órakor Sóti János jezsuita atyának, Törökbecse plébánosának vezetésével tartott rózsafüzér- imádkozás után a mintegy ezer zarándoknak Kis-Rigó László szeged-csanádi megyés püspök mutatott be hálaadó szentmisét a nagybecskereki és a szabadkai egyházmegyék megjelent papjainak segédletével.
Az általános fejlődésről szólva szentbeszédében a püspök atya kiemelte: a tárgyi eszközök tekintetében és különösen a tudomány vonatkozásában tapasztalhatjuk a fejlődést. Az emberi jóság és műalkotások tekintetében azonban már korántsem beszélhetünk fejlődésről. Megkopott a hálaadás kinyilvánításának szükségérzete. Egyrészt úgy tartjuk, magunk leszünk kisebbek, ha köszönetet mondunk valamiért, másrészt pedig minek hálásnak lenni az iránt, akinek kötelessége a segítés. A folyamatban a legszomorúbb persze, hogy éppen a magukat vallásosnak tartó emberek között találunk olyanokat, akik úgy gondolják, hogy Istennek a megbocsátás, a segítés a dolga. Holott kilencven évvel ezelőtt a Szűzanya éppen annak közvetítésére kérte a három fatimai gyermeket, hogy ,,Térjetek meg, és ne bántsátok többé Istent, akit már olyan nagyon megbántottak'.
A szentmise végén a vendéglátó Martonos plébánosa, Savelin Zoltán atya kivetítőkön mutatta be a Fatimai zarándoklatot, amelyen 1987-ben vett részt. A vetítés után a zarándokok rézfúvósok kíséretében gyertyás körmenetet tartottak Martonos központjában.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..