home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
A termékeny év további munkára kötelez
Szilágyi Edit
2010.04.28.
LXV. évf. 17. szám
A termékeny év további munkára kötelez

A KÉK, Vajdaság egyik legnagyobb magyar civil szervezete, amely működésének nyolcadik évébe lépett, április 17-én, Szabadkán megtartott tanácsülését, értékelte az elmúlt esztendőt, és elfogadta az idei terveit.A tavalyi munkával kapcsolatban kiemelték a Horgos melletti Domus Pacisban szerve...

A KÉK, Vajdaság egyik legnagyobb magyar civil szervezete, amely működésének nyolcadik évébe lépett, április 17-én, Szabadkán megtartott tanácsülését, értékelte az elmúlt esztendőt, és elfogadta az idei terveit.
A tavalyi munkával kapcsolatban kiemelték a Horgos melletti Domus Pacisban szervezett bibliaapostol-képző és barátkozási hétvégét, amelynek vendége és előadója dr. Barsi Balázs OFM atya, a sümegi ferences közösség tagja volt, és ekkor választották meg az elnökség új elnökét is Szabó Károly hitoktató személyében. Az elmúlt esztendőben vendégül látták többek között dr. Stella Leontin atyát, a balassagyarmati kanonok plébánost, a váci egyházmegye főesperesét, msgr. Teodore McCarrick nyugalmazott washingtoni érsek pedig a szabadkai püspökségen fogadta a KÉK képviselőit. Dr. Jutta Hausmann, a bayreutheni és budapesti Evangélikus Hittudományi Egyetem ószövetségi tanszékének vezető professzora, evangélikus lelkésznő előadását Szabadkán és Nagykikindán hallgathatták meg az érdeklődők, Zentán dr. Szatmári Györgyi, a Szegedi Gál Ferenc Hittudományi Főiskola és a Budapesti Sapientia Főiskola docense három részből álló előadássorozatot tartott. Vajdaság-szerte számtalan nyilvános tribünre is sor került, Szabadkán biblianapot tartottak msgr. Gyuris László nagybecskereki plébános atya vezetésével, Óbecsén, a papok évében a temerini, zentai, péterrévei, bácsföldvári, törökbecsei, beodrai és óbecsei kántorok ajándékkoncerttel tisztelték meg papjainkat, gyónási lehetőséggel egybekötött adventi lelki napot tartottak Tóthfaluban és Topolyán.
A KÉK ifi Doroszlón, a Mária-kegyhelyen megtartotta legnagyobb találkozóját.
A termékeny év további aktivitásokra kötelezi a KÉK minden tagját: az idén sem maradnak el a tribünök, a hölgy tagok részt vesznek egy projektben, a civil felnőttképzési tapasztalatszerzésben együttműködnek a magyarországi KIFE-vel. Rómába májusban és szeptemberben indulnak zarándokok, és májusban tartják a hagyományos barátkozási napot, amelyen jelen lesz msgr. dr. Németh László püspök atya is. Biblianapok lesznek továbbá Szabadkán, Nagykikindán, a Domus Pacisban, Szilágyin, Zentán, és a terveik között szerepelnek ifjúsági szentmisék, lelki napok, ifjúsági nap Doroszlón és egyéb rendezvények is.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..