home 2024. április 27., Zita napja
Online előfizetés
A sztriptíztáncosból lett világsztár új dallal jelentkezik
Zvekán Péter
2023.10.06.
LXXVIII. évf. 38. szám
A sztriptíztáncosból lett világsztár új dallal jelentkezik

Három évvel ezelőtt látta meg a napvilágot Cardi B és Megan Thee Stallion első közös slágere, a WAP, mely lüktető ritmusának és kegyetlenül szexuális szövegének köszönhetően hatalmas sikert aratott világszerte. A két szupersztár most ismét összefogott, és egy újabb közös dalban egyesítették erőiket — viszont ne szaladjunk ennyire előre.

Cardi B eleve azért érdekes színfoltja az elsősorban amerikai színtérnek, mert azt nagyon sokáig kizárólag Nicki Minaj uralta. Ő volt az egyetlen kiemelkedően sikeres és kellőképpen vad, szexi, afroamerikai, női rapper, és szinte mindenki vele akart dolgozni. Persze voltak előtte mások is, de most a modernebb éráról beszélünk.


Cardi B – media.glamourmagazine.co.uk

Eleve Cardi B története sem mindennapi. Sokakhoz hasonlóan ő is egy szegényebb negyedben nőtt fel, és amikor tinédzser lett, munkát keresett, „rendes” munkát. A vége azonban mindig az lett, hogy kirúgták, így Cardi B sztriptíztáncolásból élt, három éven keresztül. A nagy sikerű Ellen műsorban a műsorvezető rákérdezett arra, hogy szerette-e ezt a munkát. A válasz az volt, hogy: igen! Bár hozzátette, hogy ezt nem ajánlja mindenkinek, mert egyszerűen nem való mindenkinek, de neki bejött. Sőt. Elmondta, nem gondol vissza rossz szájízzel erre az időszakra, hiszen a sztriptíznek köszönhetően volt pénze lakásra, mellműtétre és a zenei pályája beindítására.

A zenei pálya pedig bejött. 2015-ben szerepelt különféle zenei vetélkedőkben, ahol felfigyeltek rá — mert a vetélkedők tökéletes figyelemfelkeltők egy kezdő számára —, és emellett folyamatosan jelentek meg a saját dalai. Az igazi nagy áttörésre sem kellett sokat várnia. 2017-ben már szerződése volt az Atlantic Recordsnál, és akkor már arra is volt példa, hogy díjra jelölték: a 2017-beli BET Awardson, ahol nem nyert ugyan, de fellépett, ami szintén egy fontos momentum volt. Még ugyanabban az évben kiadták a Bodak Yellow című dalát, melyet élőben adott elő az USA egyik legnézettebb műsorában, a Jimmy Kimmel Live!-ban, aminek köszönhetően millióan hallották, és az embereknek annyira tetszett, hogy a mai napig ez Cardi B egyik legnagyobb slágere, mely nem mellesleg akkor letarolta a toplistákat. A többi pedig már történelem. Ma már rengeteg sláger fűződik a nevéhez, és a legnagyobb előadók állnak az ajtajánál, hogy együtt dolgozhassanak.

Megan Thee Stallion pedig 2016-ban vágott bele a zenébe, de Cardi B-hez képest teljesen más módon. Ő ugyanis kihasználta a social media platformokat, azok közül is főként az Instagramot, ahova freestyle rap videókat töltött fel. Itt annyira népszerű lett, hogy 2018-ban már szerződése lett a 300 Entertainment-nél, melynek a gondozásában a 2019-ben megjelent mixtape, a Fever és a 2020-ban kiadott Suga is bekerült a legjobb tíz közé a Billboard 200-as listán. Onnantól kezdve pedig karrierje egyenesen ível felfelé — elsősorban az Egyesült Államokban számít szupersztárnak.

A két vadóc fentebb említett WAP című dala 2020-ban akkorát ment, hogy az valami egészen elképesztő, de írok konkrét adatot is: A YouTube-on eddig csaknem 19 millióan kattintottak rá. Már csak ezért is izgalmas a legújabb együttműködésük, melynek címe nemes egyszerűséggel annyi, hogy Bongos. Idővel elválik, hogy a WAP nyomdokaiba tud-e lépni.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..