home 2024. május 02., Zsigmond napja
Online előfizetés
A szórvány ünnepe
Kónya-Kovács Otíla
2022.11.21.
LXXVII. évf. 46. szám
A szórvány ünnepe

A hétvégén Tordán rendezték meg a Magyar Szórvány Napjának vajdasági központi ünnepségét.

Dobai János polgármester köszöntője után Sutus Áron, a Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség elnöke és Lőcsei Vilmos, a hertelendyfalvi Tamási Áron Székely–Magyar Művelődési Egyesület elnöke szólt az egybegyűltekhez.

A műsorban verset mondott a maradéki Csepregi Attila és a nagykikindai Király Annamária. Bemutatkozott a törökkanizsai Tiszagyöngye Művelődési Egyesület Tiszafa néptánccsoportja, a hertelendyfalvi Kovács Tímea székely mesét hozott, a kúlai Népkör Ibolya csoportja népdalokkal szerepelt. Jó hangulatot teremtett a pancsovai Csörömpölő zenekar, a helybeliek közül színre lépett a Kincsünk leánykar, a citerazenekar és a néptánccsoportok tagjai.

Beszámolónkat a Hét Nap november 23-ai számában olvashatják.

Fényképezte: Kónya-Kovács Otília

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..