home 2024. április 18., Andrea napja
Online előfizetés
A szálak és az agyag varázsa
Szilágyi Edit
2011.04.27.
LXVI. évf. 17. szám
A szálak és az agyag varázsa

A Csincsele énekcsoportA Vajdasági Magyar Folklórközpont alapfokú népiszőttes- és fazekastanfolyamainak végzős hallgatói (közöttük három óbecsei) A szálak és az agyag varázsa címmel különös, nem mindennapi tematikájú kiállítással mutatkoztak be a közönségnek az óbecsei Népkönyvtárban 2011....

A Csincsele énekcsoport

A Vajdasági Magyar Folklórközpont alapfokú népiszőttes- és fazekastanfolyamainak végzős hallgatói (közöttük három óbecsei) A szálak és az agyag varázsa címmel különös, nem mindennapi tematikájú kiállítással mutatkoztak be a közönségnek az óbecsei Népkönyvtárban 2011. április 14-én.
Bevezetőként Tallós Hédi rábaközi gyermekdalok előadásával, Fenyvesi Zénó és Lengyel László farsangi dalokkal kedveskedett a könyvtártermet zsúfolásig megtöltő közönségnek.
A kiállítást Nagy István, a Vajdasági Magyar Folklórközpont elnöke nyitotta meg. Beszédében felvázolta a központ munkáját, beszámolt a népművészet iránt érdeklődők tevékenységéről és az elmúlt év eredményéről.
Az intézmény 1996 óta szervez felnőttképzést, mely elméleti és gyakorlati előadásokból áll. A 140 tanulmányi órában zajló képzés után vizsga következik, melyen bizonyítani kell a megszerzett tudást, mely a következő év munkájának a feltétele. A bizonyítás alapos felkészültséget követel.
A kiállításon a 2010-ben szervezett Alapfokú Szövő- és Fazekasiskola munkáit mutatták be, olyan használati tárgyakat, amelyek természetes anyagokból hagyományos technikával készültek.
A rendezvény végén a Cseszák Balázs és Cseszák Korcsik Anikó által felkészített Fenyvesi Timót disznótoros kántálással, a Csincsele énekcsoport pedig a Bodor Anikó gyűjteményéből válogatott vajdasági gyermekdalokkal búcsúzott a közönségtől.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..