home 2024. május 04., Mónika napja
Online előfizetés
A semmi közepén
(T. T.)
2012.02.14.
LXVII. évf. 7. szám
A semmi közepén

- Szabó Attila felvételei

A ludasiak már több alkalommal is bebizonyították, hogy összefogással szinte minden problémát képesek megoldani. Most településük útjainak a tisztítását is közös erővel végezték el. A helyi közösség vezetősége nem feledkezik meg azokról az idős, segít...

- Szabó Attila felvételei

A ludasiak már több alkalommal is bebizonyították, hogy összefogással szinte minden problémát képesek megoldani. Most településük útjainak a tisztítását is közös erővel végezték el. A helyi közösség vezetősége nem feledkezik meg azokról az idős, segítségre szoruló embertársaikról sem, akik egyedül, a Ludashoz tartozó tanyavilágban élik mindennapjaikat. Jótékonysági megmozdulásra bármikor készek a helybeliek, ezért egy-egy akcióhoz nem nehéz segítőkész önkénteseket találni. Ezúttal Dencs Sándor, a ludasi Furioso lovasudvar gondnoka ajánlotta fel, hogy befogja a szán elé a lovakat, s a helyi közösség és a polgárok élelmiszer- és tüzelőadományait elszállítja a Ludas-Kispiac főúttól 8 km-re levő Hoksza-tanyára.
- Hoksza István fél kézzel született, semmiféle juttatásban, még nyugdíjban sem részesül. A semmi közepén fekvő tanyáján áram sincs, a kút befagyott, a főzéshez és a tisztálkodáshoz szükséges vizet a hóból nyeri. Idős polgártársunknak kenyeret, cukrot, teát, citromot, gyümölcsöt, a Noge húsfeldolgozó jóvoltából pedig hústermékeket, valamint három zsák fát és két zsák csutkát vittünk. Örülök, hogy a falu összefogott és segített idős, rászoruló embertársunkon - mondta Kovács Gábor, a ludasi helyi közösség tanácsának elnöke.
Hoksza István az első percben meglepődött az emberek segítőkészségén, majd egyenként mindenkinek megköszönte, hogy nem hagyták magára ezekben a zimankós, rendkívül hideg napokban.

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..