home 2024. május 20., Bernát napja
Online előfizetés
A megmaradás fontossága
B. T.
2012.10.31.
LXVII. évf. 44. szám
A megmaradás fontossága

Emlékest Muzslyán

Muzslyán emlékestet tartott a VMSZ helyi szervezete az 1956-os forradalom és szabadságharc 56. évfordulóján. Ebből az alkalomból a Nők Klubjának termében alkalmi filmet vetítettek. A rendezvényt Sztojkó József, a VMSZ helyi szervezetének elnöke nyitotta meg. Elmondta, hogy ma is küzdelmet vívunk azokért az eszmékért, amelyek összetartják a közösségeket és a nemzetet. Mgr. Hallai Zoltán történész emlékeztetett arra, hogy 1956. október 23-án munkások, egyetemi hallgatók, ipari tanulók, értelmiségiek és más hazafiak mozdultak meg a hívó szóra. Méltóképpen akkor emlékezünk rájuk, ha nem hagyjuk a múlt homályába veszni a tetteiket. A hősök áldozata csak azzal nyerhet igazi értelmet, ha igazságuk beépül az utókor gondolkodásába — mondta Hallai.
Az emlékezők megtekintették A temetetlen halott című filmet, amely Nagy Imre életének az 1956-os forradalom leverése utáni részét mutatja be, a jugoszláv követségre menekülésétől kezdve fogságán és perén át 1958. június 16-án történt kivégzéséig.
 

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..