home 2024. május 20., Bernát napja
Online előfizetés
A magyar kultúra szolgálatában
2012.02.01.
LXVII. évf. 5. szám
A magyar kultúra szolgálatában

kep>A délvidéki magyar kultúráért tett áldozatkész tevékenységéért plakettet adományozott a Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség Kovács Magdalénának, a törökkanizsai Tiszagyöngye Művelődési Egyesület elnökének és a községi tanács tagjának. A díjat a magyar kultúra napjának délvidéki központ...

kep>

A délvidéki magyar kultúráért tett áldozatkész tevékenységéért plakettet adományozott a Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség Kovács Magdalénának, a törökkanizsai Tiszagyöngye Művelődési Egyesület elnökének és a községi tanács tagjának. A díjat a magyar kultúra napjának délvidéki központi ünnepségén vette át Zentán.
A közelmúltban fennállásának 20. évét ünneplő Tiszagyöngye Művelődési Egyesületnek Kovács Magdaléna tizenhét éve tagja. Kezdetben a népdalkórusban tevékenykedett, és a népi tánccsoportot vezette. Az egyesületnek 2008 óta az elnöke. Mint mondta: a plakett nem csupán az ő munkájának az elismerése.
" Mit jelent önnek ez az elismerés?
- Nagyon nagy megtiszteltetés számomra. El kell mondanom, hogy a művelődési egyesületek és a civilszervezetek tagjai segítették a munkámat Törökkkanizsa község területén. Sikeres együttműködést alakítottunk ki a civilszervezetekkel, és olyan emberekkel, akik felismerték a tevékenységünk jelentőségét. Nem utolsósorban hadd említsem meg a családomat is, hiszen az ő segítsége, támogatása nélkül nem lehetett volna részem ebben a megtiszteltetésben.
" Miként kezdett el tevékenykedni a művelődési egyesületben?
- Már fiatalkoromban is örökmozgó voltam, és amikor hallottam a művelődési egyesület munkájáról, csatlakoztam hozzá. A népdalkórus tagja lettem, és az vagyok a mai napig, mert nagyon szeretek énekelni. Amikor a népi tánccsoportok vezető nélkül maradtak, vállaltam ezt a feladatot is. Ez nem azt jelenti, hogy népi táncot tanítottam, mert az a koreográfus dolga - én csak megszerveztem a próbákat, gyakoroltam a gyerekekkel, amikor arra szükség volt.
" Mely eredményekre a legbüszkébb?
- Mindig büszke vagyok, amikor az egyesület szép eredményt ér el, amikor a versenyeken, szemléken jól szerepelünk. Nem szeretnék közülük egyet sem kiemelni, mert mindegyik egyformán fontos. Az eredmények újabb célok kitűzésére, még több munkára ösztönöznek mindnyájunkat. További terveink között szerepel a művelődési ház felújítása, még jobb együttműködést szeretnénk kialakítani a község területén tevékenykedő civilszervezetekkel, új szakcsoportok létrehozását tervezzük, valamint még több gyermeket és felnőttet szeretnénk bevonni a Tiszagyöngye Művelődési Egyesület munkájába.
" Mi motiválja önt abban, hogy fáradságot nem ismerve dolgozzon a magyar kultúra megmaradásáért, az itteni magyar közösség jövőjéért?
- Szeretem, amit csinálok, és örülök, amikor eredményt érek el. Nagyon élvezem a gyerekekkel való munkát, az utazások és a fellépések hangulatát. A gyermekek sok erőt adtak nekem.
A Tiszagyöngye Művelődési Egyesületnek összesen 110 tagja van. Nyolcvanöten aktívak, a többiek pedig olyan szimpatizánsok, akik bármikor készek segítséget nyújtani.
A Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség plakettje Magdalénát arra motiválja, hogy még többet foglalkozzon fiatalokkal, hiszen ők veszik majd egyszer át a művelődési egyesület irányítását.

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..