home 2024. május 05., Györgyi napja
Online előfizetés
A magyar konyha napja Kisoroszon
T. S.
2008.05.07.
LXIII. évf. 19. szám
A magyar konyha napja Kisoroszon

- Szabó Attila fotójaÚjabb nagyszabású rendezvényt tartottak május 2-án a kisoroszi tájház udvarában, abban a környezetben, ahol a falusi turizmus fejlesztését, népszerűsítését jelölték ki célul. Ezúttal a hagyományos magyar konyha ételeit mutatták be.Nők és férfiak egyaránt részt vettek a f...

- Szabó Attila fotója

Újabb nagyszabású rendezvényt tartottak május 2-án a kisoroszi tájház udvarában, abban a környezetben, ahol a falusi turizmus fejlesztését, népszerűsítését jelölték ki célul. Ezúttal a hagyományos magyar konyha ételeit mutatták be.
Nők és férfiak egyaránt részt vettek a főzésben. Több csapat vállalta fel a magyar konyha egyik legismertebb ételének, a gulyásnak az elkészítését. Rotyogott a bab- és marhagulyás, de volt birkapörkölt és tyúkpaprikás is. A több mint húszfajta étek felsorolásából nem hagyható ki a meggyes és a szilvás gombóc, valamint a barátfüle sem, de a finom sütemények, kalácsok, mint a rétes, csőrege, fánk, lángos, pékkifli, fonott kalács, puffancs, hájas kifli is említést érdemelnek. A rendezvényen a helybelieken kívül részt vett a magyarcsernyei nők egyesülete, de érkeztek főzőmesterek Nagykikindáról és Szajánból is.
A délutáni órákra megtelt a tájház udvara, mintegy négyszáz érdeklődő kóstolgatta az ízletes falatokat. A vendégek a nap végén el is fogyasztották azt a bográcsost, ami mintegy száz kilogramm húsból készült. A talp alá valót a muzslyai rezesbanda és Palatinus Ervin szolgáltatta. Az ügyességi vetélkedő a fiatalok és az idősebbek körében egyaránt nagy népszerűségnek örvendett.
Az eseményt meglátogatták a Magyar Koalíció politikusai: Szilágyi Dorottya, a VMSZ ügyvezető alelnöke, Kovács Elvira köztársasági képviselő, Bús Ottó, a VMSZ elnökségi tagja, valamint a házigazda nevében Talpai Sándor, a VMSZ alelnöke. Ez a nap is bebizonyította, hogy az összefogás igen erős a kisoroszi magyar közösségben is. A hétvégi választáson minden bizonnyal a megfelelő útra voksolnak, vagyis a nagykikindai községben a hetes számot karikázzák be.
Miután besötétedett, és csönd borult a kis falura, a szervezők, a fáradtságot még ki sem pihenve, máris az újabb rendezvényen gondolkoztak.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..