home 2024. április 26., Ervin napja
Online előfizetés
A kulturális híd építői Erzsébetlakon
Kónya-Kovács Otília
2013.07.10.
LXVIII. évf. 28. szám
A kulturális híd építői Erzsébetlakon

Erzsébetlakra immár hetedik alkalommal látogatott el testvértelepülése, Vonyarcvashegy 15 fiatalja és 5 kísérője, hogy a Kulturális Híd építése program keretében június végén kézműves-táborban vegyen részt.


Az ügyes kezű oktatók a csuhézás minden titkát megosztották az érdeklődőkkel, és nagyon sok virág, bábu, lepke készült el a kukorica héjából. A tábor részvevőit több érdekes kirándulásra is elvitték a vendéglátók. Jártak Belgrádban, megtekintették a szendrői meg a zimonyi várat. Az erzsébetlaki iskolaigazgató, Milan Nedeljkov jóvoltából Versecen is eltölthettek egy feledhetetlen napot, és megcsodálhatták a Szent Gellért-templomot, sőt annak orgonáját is hallhatták, amikor a vendégek tiszteletére a kántor megszólaltatta rajta a magyar himnuszt. Sétát tettek Nagybecskereken is, valamint ellátogattak egy erzsébetlaki nádfeldolgozó műhelybe, majd a Lujza-majorba.
Pozsár-Halász Éva szervező, az erzsébetlaki Császár-tó MME elnöke nagyon fontosnak tartja ezt a tábort, hisz a helybéli magyarság ily módon is tarthatják a kapcsolatot az anyaországi testvéreivel.
Az erzsébetlaki magyarok száma mintegy 490-re tehető. A cseretábor létezése óta mintegy 80—100 gyerek jutott el egyhetes kirándulásra Vonyarcvashegyre, illetve ugyanennyi magyarországi fiatal látogatott el Erzsébetlakra.
A tábor utolsó előtti napján a búcsúvacsorát némi segítséggel a fiatalok maguk készítethették el. Uzsonnára lángostésztát dagasztottak, majd a tájház kemencéjében kisütötték a tejfölös finomságot. A vacsorára készült szalonnás, tepsis krumpli is az ő ügyességüket dicsérte.
A kulturálishíd-építés folytatásaként július 4-én indult az erzsébetlaki gyerekek egy csoportja a Balaton partjára a vonyarcvashegyi vendégfogadókhoz. 
 

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..