home 2024. május 02., Zsigmond napja
Online előfizetés
A Vajdasági Magyar Kalendárium szegedi bemutatkozása
2011.02.09.
LXVI. évf. 6. szám
A Vajdasági Magyar Kalendárium szegedi bemutatkozása

- Szabó Attila felvételeiEddig soha nem tapasztalt, hatalmas érdeklődés övezete szerkesztőségünk szegedi vendégszereplését, amelynek során bemutattuk a Vajdasági Magyar Kalendárium legújabb számát. A Hét Nap szerkesztőségének szerkesztőit és munkatársait - Dudás Károlyt, Krekity Olgát, Tót...

- Szabó Attila felvételei

Eddig soha nem tapasztalt, hatalmas érdeklődés övezete szerkesztőségünk szegedi vendégszereplését, amelynek során bemutattuk a Vajdasági Magyar Kalendárium legújabb számát. A Hét Nap szerkesztőségének szerkesztőit és munkatársait - Dudás Károlyt, Krekity Olgát, Tóth Líviát, Kiss Annamáriát, Szalai Attilát és Szabó Attilát - a szegedi Millenniumi Kávéház előadó- és kiállítótermében köszöntötte Szécsi Imre, a Katolikus Ifjúsági Alapítvány elnöke, aki egyben a rendezvényház igazgatói tisztségét is betölti. Örömét fejezte ki, hogy immáron negyedik alkalommal mutatkozik be Szegeden a Kalendárium, abból háromszor a Millenniumi Kávéház adott otthont a találkozóknak. Ezt követően Kisimre Ferenc, lapunk szegedi tudósítója, azt est házigazdája, üdvözölte a népes közönséget, és mutatta be szerkesztőségünk jelen levő tagjait, valamint a zentai Mécsvirág Együttest.

Az est folyamán előbb Dudás Károly fő- és felelős szerkesztő beszélt arról, hogy az idén 65 éves Hét Nap viharos történelme folyamán mindig következetesen képviselte a délvidéki magyarság által létrehozott kulturális, gazdasági, sport- és egyéb igaz értékeket, s ezt teszi ma is. Rámutatott arra, hogy a Hét Nap 14. alkalommal jelenteti meg a Kalendáriumot, mert ezzel tartozik a délvidéki magyar közösségnek.
Krekity Olga, a Vajdasági Magyar Kalendárium szerkesztője ismertette a kiadvány tartalmát, beszélt azokról a hasznos olvasnivalókról, amelyekkel találkozhat az olvasó, ha kezébe veszi a kiadványt. Külön kiemelte, hogy a már ismert rovatokon kívül idén első ízben megjelent az úgynevezett kistérségi médiatár is, amely kapaszkodó lehet azok számára, akik internetes kapcsolatot kívánnak létesíteni a községek ilyen jellegű kiadványaival vagy honlapjaival. Tóth Lívia a magyar történelem nagyjainak köztéri szobrait említette, azokat, amelyeket az elmúlt időben állítottak a tartomány néhány településén. Beszélt a száz évvel ezelőtt történt zentai tűzvészről is, amelyben leégett a régi városháza, és annak újjáépítéséről.
Az esten fellépő zentai Mécsvirág Együttes a délvidéki és az egyetemes magyar költészet megzenésített verseiből adott elő egy csokorra valót, amit a hálás közönség szűnni nem akaró tapssal jutalmazott. A bensőséges est után a közönség még sokáig nem engedte el a vendégeket, beszélgetést kezdeményeztek az emberek, időszerű kérdésekről kérték ki a véleményüket, és egyben reményüket fejezték ki, hogy jövőre ismét eljönnek a Kalendárium készítői Szegedre.
Az eseménynek egyébként a szokásosnál jóval nagyobb médiavisszhangja volt. Megjelent a Csongrád megyei sugárzású Telin Televízió, a Tisza-part Televízió, a népszerű szegedma.hu hírportál, a helyi nyomtatott és elektronikus sajtó képviselői is.

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..