home 2024. május 19., Ivó napja
Online előfizetés
A VMSZ-nek a tartományban is erős frakcióra van szüksége
2023.11.17.
LXXVIII. évf. 46. szám
A VMSZ-nek a tartományban is erős frakcióra van szüksége

Feloszlatták a Tartományi Képviselőházat és december 17-ére kiírták a tartományi választásokat. Momo Čolaković házelnök elmondta, a támogatási aláírásgyűjtések a választások kiírásának pillanatától kezdődhetnek.

A 108 jelenlevő képviselőből 95-en támogatták a tartományi képviselőház feloszlatását és a vajdasági választások kiírását, 4-en ellene voltak, míg 9 képviselő nem élt szavazati jogával. A Vajdasági Magyar Szövetség támogatta a határozatot.

Mindenhol, ahol döntések születnek, a vajdasági magyar közösségnek kell, hogy legyen politikai képviselete – mondta a Pannon TV Közügyek című műsorában Juhász Bálint. A Vajdasági Magyar Szövetség Intézőbizottságának elnöke hangsúlyozta, a köztársaság mellett a tartományban is erős frakcióra van szüksége a VMSZ-nek ahhoz, hogy érvényesíteni tudja azt a politikát, amely segíti az itt élő magyarságot.

Juhász Bálint arra is kitért, hogy a VMSZ teljes, százhúszas listával indul a tartományi választásokon, amely a vajdasági magyar közösség teljes egészét reprezentálja. A lista a köztársaságihoz hasonlóan a Vajdasági Magyar Szövetség: Elnökünkért, Közösségünkért, a Jövőért! nevet viseli majd.

A VMSZ november 17-én, 8 és 12 óra között, több mint 50 helyszínen várja azokat a polgárokat, akik aláírásukkal támogatnák a párt indulását a tartományi választásokon.

Forrás: Pannon RTV

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..