home 2024. május 04., Mónika napja
Online előfizetés
A Magyar Koalíció nyugat-bácskai kampánykörútja
Csé
2008.04.30.
LXIII. évf. 18. szám
A Magyar Koalíció nyugat-bácskai kampánykörútja

Április 27-én vasárnap Kupuszinán/Bácskertesen kezdte kampánykörútját a Magyar Koalíció Pártja. A képviselők: Szilágyi Dorottya, a VMSZ ügyvezető alelnöke, Bunyik Zoltán, a VMSZ tanácsának elnöke, Csíkos János, tartományi sportügyi és ifjúsági titkárhelyettes, Kern Imre, a Tartományi Nagybef...

Április 27-én vasárnap Kupuszinán/Bácskertesen kezdte kampánykörútját a Magyar Koalíció Pártja. A képviselők: Szilágyi Dorottya, a VMSZ ügyvezető alelnöke, Bunyik Zoltán, a VMSZ tanácsának elnöke, Csíkos János, tartományi sportügyi és ifjúsági titkárhelyettes, Kern Imre, a Tartományi Nagybefektetési Alap igazgatóhelyettese, Dudás Károly, a VMSZ elnökségi tagja, a VMMSZ elnöke, Pál Károly, a VMSZ elnökségi tagja elóször a 10 órai szentmisén vettek részt, csatlakozott hozzájuk Szakács Csaba, a VMSZ nyugat-bácskai körzeti szervezetének elnöke is.
A szentmise után a lakossági fórumon Csernai Buják Szilvia, a bácskertesi helyi szervezet elnöke üdvözölte a vendégeket. Elsőként Kern Imre biztatóan szólt a kupusziniakhoz, ismertette, hány sikeres pályázatukat tudják támogatni. Elmondta, hogy ez a térség ennyi pályázaton ekkora összegeket eddig még nem nyert.
Péter István, a falu polgármestere miután átvette Kern Imrétől a végzéseket, bemutatta őket a lakosságnak. Az összesen több mint 57 millió dinárnyi megnyert összeg egy részét a falu a víztisztító befejezésére és a vízhálózat megtisztítására fordítja. Az összeg egy része a szabadtéri sportpályák felújítására nyerték, de a polgármester megjegyezte, hogy az újraaszfaltozás után jó lenne egy sportpályát meg is világítani. Csíkos János gyorsan megjegyezte, hogy ha május 11-én minden jól megy, akár arra is sor kerülhet. Továbbá az ipari park infrastruktúrájának a kiépítése is elkezdődhet, illetve meghatározott összegből a földutakat kell rendezni. A polgármester is arra felhívta a helyiek figyelmét, hogy május 11-én el kell menni szavazni, hisz tudomásul kell venni, hogy csak a VMSZ térképén van rajta Kupuszina.
A helyi József Attila Általános Iskola igazgatója, Csíkos Sándor örömmel számolt be arról, hogy végre elkezdődhet a sportcsarnok építése, amely nemcsak a gyermekeké, hanem a falué is lesz. A gazdag kultúrával rendelkező falu akár komolyabb rendezvényeket is meg tud majd itt szervezni. Továbbá beszámolt a többi eddig odaítélt támogatásról is. Annak köszönhetően, hogy a tartományban megtalálhatóak a VMSZ képviselői, hamarosan lecserélhetik a régi rossz állapotban levő kazánokat, felújították az óvodát, várjuk az új játszóteret, ill. kialakításra kerülhet egy ún. iskola a természetben. Hangsúlyozta a Magyar Koalíció jelszavát, miszerint összefogásban az erő. Az asztal két vége összefogott -- mondta --, építi a falut.
Szakács Csaba bemutatta azokat a jelen levő jelölteket, akik kötődnek a faluhoz. Köztársasági jelöltek: Csíkos Sándor és Csernai Buják Szilvia. Tartományi egyéni jelölt Csíkos János, ill. községi jelöltek: Péter István, Csíkos Sándor, Csernai Buják Szilvia, Novics Mária, Janovics Anna, Molnár Keri Erzsébet.
Bunyik Zoltán elemezte a Magyar Koalíció létrejöttének szükségességét. Megmutatta az embereknek, hogy az összefogás erejének a hangja messzire hallatszik. Szilágyi Dorottya röviden üdvözölte a népes hallgatóságot, és örömét fejezte ki, hogy a faluban még használják a népviseletet.
Dudás Károly megkérdezte: nem a világ legtermészetesebb dolga-e, hogy egy kupuszinai magyar ember a Magyar Koalícióra szavazzon? A délvidéki magyar közösség végre együtt kezdett el álmodni és tenni megmaradásunk érdekében.
Pál Károly kijelentette a szentmisét követően, hogy a templom, ahová itt fiatalok és idősek egyaránt sokan járnak, az a megtartó erő kell legyen, s még sokáig kell szolgálnia a kupuszinai népet.
Kern Imre ígéretét, miszerint a templom szigetelésére is lesz majd pénz, Bunford Vilmos, a falu esperese szívesen fogadta.
Csíkos János hangsúlyozta, hogy Kupuszinán a turizmusra is építeni kell. Felszólította az embereket: ,,merjünk álmodni!”. És az álmokat meg is kell valósítani a magyar összefogás erejével.
A kupuszinai látogatás után a képviselők Doroszlóra, majd Szilágyira mentek tovább.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..