home 2024. május 20., Bernát napja
Online előfizetés
A Kosztolányi család közelében
k-ko
2012.11.07.
LXVII. évf. 45. szám
A Kosztolányi család közelében

Kosztolányi-estet tartottak a nagybecskereki Petőfi MME-ben, amelynek a vendége msgr. Bogdán József tordai plébános, pap költő volt.

Az egyesület elképzelése szerint a jövőben elsősorban a környezetükben élő és alkotó neves embereket hívják meg vendégül, mert fontosnak tartják, hogy bemutatkozási lehetőséget teremtsenek számukra, a közönség pedig megismerje őket — hangsúlyozta Tóthné dr. Glemba Klára, a Petőfi MME elnök asszonya, az est moderátora.
A rendhagyó műsor keretében az író, költő, esszéista, kritikus, újságíró Kosztolányi Dezsőre emlékeztek. Az ihletet Bogdán József 2004-ben kiadott kötete, A Kosztolányi család közelében című adta. Az est vendége megosztotta gondolatait a közönséggel Kosztolányiról, elmesélte, mikor hallott először Kosztolányi-verset, de arról is beszélt, hogyan került közel a Kosztolányi családhoz, illetve miként került birtokába a Kosztolányi-hagyaték néhány gyöngyszeme. Fellépett Jaksa Teodóra és Lackó Erika szavaló, az érdeklődők Tabacski Edit könyvtáros jóvoltából kiállítást tekinthettek meg, valamint levetítettek egy dokumentumfilmet Kosztolányi Dezsőről és az atya tulajdonában levő relikviákról. Bogdán József örömmel újságolta el, hogy hamarosan változatlan kiadásban ismét megjelenik A Kosztolányi család közelében című kötete.
 

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..