home 2024. május 17., Paszkál napja
Online előfizetés
Péntek, 2016. Április 08.
20:00
Újvidék — traNSporteri / traNSzportőrök
Irodalmi est
Újvidék — traNSporteri / traNSzportőrök


lokacija / helyszín:
Galerija SULUV
Bulevar Mihajla Pupina 9 (Novi Sad)

Immár negyedszer jövünk össze, hogy verseket olvassunk fel szerbül és magyarul (minden vers mindkét nyelven elhangzik). A felolvasásokat beszélgetések követik a versírás nehézségeiről, a fordításról, a régió nyelveinek elhatároltságának, illetve találkozásának indokairól, a szövegműködésről és kontextusról, a költők/fordítók közötti szolidaritásról és a szolidaritásról általában.

Az estek ötlete és az első két esemény szervezése a MaTerra Mesto, a Híd Kör Egyesület és a Forum Könyvkiadó közös érdeme. Folytatjuk tehát a megkezdett rendezvénysorozatunkat immár egy újabb egyesület, a József Attila Kör bekapcsolódásával, és az elkövetkező néhány hónapban Újvidék különböző helyszínein szervezzük meg.


Okupljamo se četvrti put i čitamo poeziju na srpskom i mađarskom (sve pesme prevedne na oba jezika). Nakon čitanja, sledi razgovor o sili pisanja poezije, o prevodu, o razlozima (ne)susretanja mnogih jezika našeg regiona, o aktivnom tekstu, o solidarnosti među piscima/prevoditeljima i solidarnosti uopšte.

Ideja potiče od Materra Mesta, Udruženja „Kružok Most” i Izdavačkog zavoda „Forum”. Sada se vraćamo sa uključenjem još jedne organizacije, Udruženje „József Attila” i susretaćemo se u narednim mesecima, i to u različitim novosadskim prostorima.


učestvuju / fellépnek:

Dragana Mladenović
Celler Kiss Tamás
Orovec Krisztina
Lenkes László

moderira / moderál: Dancsó Andrea, Jelena Anđelovski

prevod / fordító: Orovec Krisztina

muzička improvizacija uz poeziju + svirka / improvizatív zenei kíséret + koncert:
Ubivae Records, Novi Sad


Kattints az alábbi képre, és látogasd meg az esemény Facebook-oldalát is:

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..