home 2024. május 02., Zsigmond napja
Online előfizetés
Szombat, 2015. November 21.
16:30
Újvidék — Néptáncosok Országos Bemutató Színpada
Tánc
Újvidék — Néptáncosok Országos Bemutató Színpada


A rendezvény Kárpát-medencei szintű, kétévente tartják meg. Magyarországon minden páros, Vajdaságban minden páratlan évben.

A részt vevő együtteseknek 20-30 percnyi önálló műsorral kell bemutatkozniuk, melyet szakmai zsűri bírál el.

Ez lesz a tizedik minősítő fesztivál.

Az idei megmérettetésen négy vajdasági magyar néptáncegyüttes vesz részt: a topolyai Cirkalom, a szabadkai Róna, a kishegyesi Rizgetős, valamint az óbecsei Szelence táncegyüttes.

A műsor 16 óra 30 perckor kezdődik.

A rendezvény szervezői: Martin György Néptáncszövetség — Budapest, Vajdasági Magyar Folklórközpont — Szabadka, Vajdasági Magyar Népművészeti és Közművelődési Központ — Újvidék.

A rendezvény támogatója a Vajdaság Autonóm Tartomány Művelődési és Tájékoztatási Titkársága, valamint az Oktatási, Jogalkotási Közigazgatási és Nemzeti Kisebbségi — Nemzeti Közösségi Titkársága.

A belépés ingyenes.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..