home 2024. május 05., Györgyi napja
Online előfizetés
Hétfő, 2015. Október 26.
19:30
Újvidék — Deczki Sarolta előadása
Előadás
Újvidék — Deczki Sarolta előadása






Előadó: Deczki Sarolta, a Magyar Tudományos Akadémia Irodalomtudományi Iétézetének kutatója.

Előadásának címe: Görbe utcák – Az ínség topográfiája.

A „hely” a tér belakott, otthonos darabkája, a szabadság esélye, ami nélkül nincs saját élet. Ezek a hely-telen emberek a szereplői a kortárs irodalom egy fontos, realistának is nevezhető vonulatának, amivel Deczki Sarolta az előadásában foglalkozik.

Deczki Sarolta (kutató, kritikus, szerkesztő, oktató) 1977-ben született Debrecenben. A Szegedi Egyetemen szerzett diplomát 2002-ben magyar nyelv és irodalom, majd 2003-ban filozófia szakon. Doktori tanulmányokat a Debreceni Egyetemen folytatott, témája a husserli fenomenológia válságkoncepciója volt, témavezetője pedig Vajda Mihály. Ösztöndíjasként a freiburgi, a tübingenban és a grazi egyetemen dolgozott kutatási témáján. Disszertációját 2011-ben védte. 2006 óta az MTA Irodalomtudományi Intézet kutatója. 

Kötetei:
Az érzékiség dicsérete, Budapest, Kalligram, 2013.
Meredek sziklagerincen – Husserl és a válság problémája, Budapest, L’Harmattan, 2014.


Kattints az alábbi képre, és látogasd meg az esemény Facebook-oldalát:



 

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..