home 2024. április 25., Márk napja
Online előfizetés
Péntek, 2013. Január 18.
18:00
Zenta: a Magyar Kultúra Napja délvidéki központi ünnepsége
Zenta: a Magyar Kultúra Napja délvidéki központi ünnepsége

Az egybegyűlteket Dudás Károly Magyar Örökség díjas író, a Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség elnöke üdvözli. Ünnepi köszöntőt mond Répás Zsuzsanna nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkár és Lovas Ildikó, a Magyar Nemzeti Tanács kulturális ügyekkel megbízott tanácsosa.

Az ünnepségen kerül sor a Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség Magyar Életfa Díjának, Aranyplakettjének és Plakettjének ünnepélyes átadása, valamint a Vajdasági Szép Magyar Könyv, 2012 elnevezésű pályázat ünnepélyes eredményhirdetésére.

Magyar Életfa Díjban részesül: Erdei Ernő művelődésszervező (Pancsova), Hódi Sándor pszichológus, társadalomkutató, közíró (Ada), Tóth Rozália népdalkörvezető, népdalénekes (Csóka), Vass Borsodi Borbála nyugalmazott irodalomtanár, versfelkészítő (Topolya).

Aranyplakettet a Kaláka együttes kap.

Plakettet kap: a Csalóka zenekar (Topolya), Fodor István levéltárigazgató (Zenta), Juhász Irén nyugalmazott tanító, művelődés- és közösségszervező (Oromhegyes), Kismire Árpád népitánc-oktató, koreográfus (Topolya), Pál Károly
művelődésszervező (Bácsfeketehegy).

A műsorban közreműködik Csizmadia Anna, a Fölszállott a páva tehetségkutató verseny szólóének és -hangszer kategóriájának győztese (Bácskertes), Török Tilla Junior Prima díjas népdalénekes, valamint Török Flóra és Török Ádám (Ada), Cseszák Balázs és Cseszák Korcsik Anikó néptáncospár (Óbecse), a Fokos zenekar (Óbecse) és a Kossuth- és Prima Primissima díjas Kaláka együttes.

A szervezők mindenkit szeretettel várnak!

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..