home 2024. április 24., György napja
Online előfizetés
Hétfő, 2020. Március 23.
18:00
Zenta — Virrasztok
Könyvbemutató
Zenta — Virrasztok

Helyszín: Zentai Alkotóház (Posta u. 16.) 

Az ötven éves szabadkai Életjel – Csáth Géza Művészetbaráti Kör bemutatja Bata János Megkopott táj című verseskötetét. Az est vendége a költő.

Fellép: Barát Magdolna, Bencsik István, Köteles Füleki Erzsébet, Miklenovics Aranka, Némedi Imre

Közreműködik: Baráth László (tárogató)

Rendező: Horváth Emma.

Részlet a könyv előszavából:

A végvári vitéz hét napja

A hét első napján, a vitéz, Magyarkanizsának fordul, és meghallgatja a fejetlen Keresztelő, az összezúzott arcú Anya, a lefejezett Krisztus kórusba mondott hét szavát, hogy: Ember, segíteni csak a szenvedő Isten tud!

Akár a hiszekegyet vallja hitét, nemcsak kedden, napjában megannyiszor, azok helyett is, akik világgá futottak, hogy: itt, a Duna és a Tisza között van a hazám, mint jó asszony combja ölel a két folyó, és rejt majd földje magába, mint jó asszony öle. De miféle élettelen út vezet az anyaföldbe!? (Iancu Laura)

A belépés díjtalan.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..