home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Péntek, 2022. Szeptember 16.
--:--
Zenta — Szent Mihály-napi Táncháztalálkozó és Sokadalm
Fesztivál
Zenta — Szent Mihály-napi Táncháztalálkozó és Sokadalm

A Hagyományok Háza Hálózat – Vajdaság és a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet, mint háttérintézmény, partnerségben a budapesti Hagyományok Házával szeptember 16–17-én, Zentán, a Fő téren és a Sportcsarnokban hatodik alkalommal tartja meg a Szent Mihály-napi Táncháztalálkozó és Sokadalom elnevezésű rendezvényét. Találkozásra hívjuk a vajdasági népi kultúra iránt érdeklődőket, szakmai és családi programmal. A kétnapos nagyrendezvényen fellépnek és oktatnak vajdaság kiemelkedő népzenészei, táncosai, mesemondói és népi kézműves mesterei, bemutatkoznak a környék hagyományőrző közösségei.

A programok változatossága kielégíti minden korosztály érdeklődését: kézműves és komplex foglalkozások (gyékény- és gyapjúszövés, nemezelés, életfakészítés, bőrözés, növényi festés, gyöngyfűzés, csutka- és csuhébáb-, gyertyakészítés, lyukhímzés, körmöcskézés, hajfonás), népi divatbemutató, mesemondás fiatalabb és felnőtt mesemondókkal, mesterség-, viseletbemutatók, Ringató a Babasarokban, Folk fórum (minősítések, táncházak, képzések, oktatási rendek, zenei projektek, mesemondó műhelyek megvitatása) Ugyanakkor be lehet kapcsolódni a néptáncoktatásba is, a hagyományőrző gálaműsor után közös, hajnalig tartó mulatság, táncház veszi kezdetét.

 

Ízelítő a programból

2022. szeptember 16., péntek

19.30 óra, Zenepavilon. Koncert és táncház a Bajkó zenekarra

2022. szeptember 17., szombat

10.30 óra, Zentai piactér. Villámcsődület és toborzó hangulat népzenészekkel és néptáncosokkal

11.00 óra, Zenepavilon, Fő tér. Villámcsődület és toborzó hangulat népzenészekkel és néptáncosokkal

11.30 óra, a zentai Sportcsarnok, Népkert, Kioszk terem. Sokadalom

Moldvai vendégváró táncház, Fábri Géza és csapata · Pendergő tamburazenekar – Bácskai Duna mente muzsikája, CD-bemutató · Bukovinai néphagyományok bemutatása, táncoktatás, Csörömpölő zenekar · Tisza menti néphagyományok bemutatása, táncoktatás, Fokos zenekar · Duna menti néphagyományok bemutatása, táncoktatás, Csalóka zenekar és Csonka Ferenc · Hagyományőrző népzenei műsor · Gombosi és kupuszinai viseletek újragondolva – divatbemutató · Paár Julcsi – Hangoló Zeneterápia, Kerekerdő mesekoncert családoknak · Gyerektáncház – játékos polgári táncok, Juhász zenekar, közreműködik Nagy Abonyi Szabolcs mesemondó · Hagyományőrző gála (Gara, Jászság, Szeged, Nyugat-Bácska, Hertelendyfalva).

Háttérintézmény: Vajdasági Magyar Művelődési Intézet. Szakmai partner: Hagyományok Háza, Budapest. Partnerek: Thurzó Lajos Oktatási-Művelődési Központ, Zenta; Zenta Város Önkormányzata; Zenta Község Idegenforgalmi Szervezete; Sportcsarnok, Zenta.

Médiapartnerek: Pannon RTV, Vajdasági RTV, Magyar Szó, VajdaságMa

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..