home 2024. április 20., Tivadar napja
Online előfizetés
Csütörtök, 2022. Május 05.
18:00
Zenta — Délvidéki Capricciók
Zenta — Délvidéki Capricciók

A Zentai Alkotóházban
Délvidéki capricciók Gondolatok a forrásvidékről Domonkos László Léphaft Pál rajzaival illusztrált, 1986 és 2021 között született, délvidéki tárgyú írásait tartalmazó kötetének bemutatója. A szerzővel és Cseresnyés Magdolnával, a kötet szerkesztőjével, a Keskenyúton Délvidéki Tragédiánk 1944–45 Alapítvány vezetőjével Tari István Balassi emlékkarddal kitüntetett költő beszélget.

„Fontos kordokumentumnak számít Domonkos László délvidéki élményeit, tapasztalatait helyszíni tudósításokban, tárcákban, interjúkban, írásos változatban tető alá hozó könyve, hiszen nincsen még a Kárpát-medencének egyetlen olyan térsége, ahol annyi mellébeszélés, köntörfalazás, csalárdság jött volna létre, halmozódott volna föl, mint a Délvidéken. A bő fél évszázadot átfogó személyes érintettség, a lassan de biztosan háborúba csúszó, betájolt ifjonti lelkesedés mindenkori karácsonyesti bősége ámulatából a rettegés alakváltozataiig eljutó, azokat fölmutató, dokumentáló magatartás a déli végeken összeomló hamisság valóságába vezet el bennünket, a szülőföld kisugárzásával, a szűkebb haza szeretetével, a forrásvidék bácskaivá, délvidékivé táguló képeivel.” (Tari István, részlet az előszóból)


Fotó: Facebook

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..