home 2024. május 04., Mónika napja
Online előfizetés
Péntek, 2015. November 13.
12:00
Zenta — A temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház vendégjátéka
Színház
Zenta — A temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház vendégjátéka


Neil Gaiman nyomán: Apakaland

Bábszínházi előadás

Szereplők: Lukács Szilárd, Nagy Dóra, Szilasi Eszter Júlia, Szilágyi Olga, Vass Richárd. Díszlet, jelmez, bábok: Marian Sandu. Zene: Cári Tibor. Dramaturg: Ioan Brancu. Dramaturgiai munkatárs: Orbán Enikő. Rendezőasszisztens: Maria Gornic. Rendező: Ioan Brancu.

 

Ki gondolná, hogy tejért menni a sarki boltba felér egy végtelen és féktelen kalandozással téren és időn át? De szerencsére az apák leleményesek és az időutazó, feltaláló dinoszauruszok remek útitársak. És szerencsére a tej is tejhatalmúnak bizonyul és végül mindenki megreggelizhet.

Apakalandok sarkon innen, tér-időn túl.

Végtelen és féktelen kalandozások várnak kicsiket és nagyokat egyaránt. Ez a mese vámpírokról, pónikról, űrlényekről és egy apáról szól, aki évszázadokon, kontinenseken és világokon át utazgat oda-vissza egy feltaláló dinoszaurusz társaságában, csakhogy hazaérjen reggelire a gyerekeihez.

Neil Gaiman, brit kortárs író leginkább tudományos-fantasztikus (sci-fi) elbeszéléseiről és regényeiről, a BBC-nek és HBO-nak írt forgatókönyveiről és képregényeiről ismert. Azt már kevesen tudják róla, hogy mesterien ért az élet legbanálisabb dolgainak világra szóló kalandként való elmeséléséhez. Ezt a végtelenül sokszínű és izgalmas szöveget fogta és dolgozta át Ioan Brancu bukaresti bábszínész, rendező a temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház bábszínész csapatával közösen. A hagyományos és nonkonformista bábtechnikákkal életre keltett és színpadra álmodott gyerekelőadás középpontjában a kor társadalmának apaképe kerül gorcső alá és egyszersmind rehabilitálja azt. Kalapot emel az apai bátorság, leleményesség és végső soron az apai szeretet előtt. Az apák előtt, akik nem törődve az űrlények fenyegetéseivel, a kalózok éles kardjaival, a vulkánisten pöfögéseivel mindent megtesznek azért, hogy tejet vigyenek haza a gyerekeik reggelijéhez.

Ioan Brancu, az előadás rendezője úgy véli a bábszínház nem életkor, nyelv vagy nemzet függő. A bábszínház olyan ősi, ösztönös előadói forma, mely a holt anyag életre keltésének „mágiájával” foglalkozik. A temesvári színház fiatal bábos csapata pedig kitűnő művelői ennek a fajta „mágiának”. Kezük között zöld űrlények, haragos vulkán istenek és beszédhibás vámpírok kelnek életre.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..