home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Szombat, 2022. Május 07.
19:00
Zenta — A Maros Művészegyüttes és a marosvásárhelyi Spectrum Színház közös előadása
Zenta — A Maros Művészegyüttes és a marosvásárhelyi Spectrum Színház közös előadása

Zentai Magyar Kamaraszínházban (nagyterem), a Maros Művészegyüttes a Spectrum Színházzal együttműködésben Tamási Áron Boldog nyárfalevél című színjátékát állította színpadra. A Tündöklő Jeromos után a Boldog nyárfalevéllel a Tamási-darabok színrevitelére irányuló táncszínházi küldetést folytatják.

A darabban az együttérzés fontossága, a közös értékrendszer megtartó ereje, szeretteinkkel való találkozás reménye, a vágy az újrakezdésre visszhangzik Tamási Áron testről és lélekről, bizalomról és a bizalommal való visszaélésről, a régi életforma feladását elváró, az új élet hamis ígéretéről szóló színpadi művében.

A Maros Művészegyüttes táncosai mellett olyan színészek láthatók az előadásban, mint Bogdán Zsolt, Tatai Sándor, Szélyes Ferenc, Kárp György, Pál Hunor, Márton Katinka, Szász Domosi Anna, Czikó Júlia. A darab rendezője Török Viola, zenéjét Kelemen László, a Hagyományok Háza főigazgatója szerezte, koreográfusa Varga János.


Fotó: Facebook/ Zentai Magyar Kamaraszínház

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..