home 2024. május 20., Bernát napja
Online előfizetés
Szombat, 2024. Február 24.
11:00
Topolya — Méhecskehotel kihelyezés
Rendezvény
Topolya — Méhecskehotel kihelyezés

Topolya község Művelődési Házа а topolyai Arcus Környezetvédő Egyesülettel karöltve tisztelettel meghívja az első topolyai méhecskehotel kihelyezésére.

Helyszín: Művésztelep épületegyüttese a tóparton – levendulaültetvény, Topolya

Időpont: 2024. február 24-e (szombat) 11.00 óra

 

A méhecskehotelről röviden: magányosan élő méhek és darazsak általunk készített mesterséges bölcsői, amiben szaporodni tudnak, közvetetten segítve így a beporzást.

Az Európában élő mintegy kétezer beporzórovar-faj többsége a méhek, ezen belül is a magányosan élő fajok közül kerül ki. Ezek a néhány milliméterestől a poszméh méretig előforduló, szelíd, nem támadékony, bölcsőkamráikat partfalakba, talajba, korhadó fába mélyítő állatok nélkülözhetetlenek a vadon élő és a termesztett kultúrnövények beporzásában, amit a házi méhek egyedül nem képesek elvégezni.

A természetvédelmi eszközt érdemes február második felében, március elején kihelyezni, ugyanis a magányosméh-fajok számos képviselője szőrös, ez a bunda szigeteli is őket, így már a tél végi, kora tavaszi első napsütéses napokon is aktívak tudnak lenni. A méhecskehotelek márciustól május végéig, június közepéig a legforgalmasabbak. Eközben a magukat nem zavartató rovarok jövés-menését akár centiméternyi távolságról figyelhetjük.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..