home 2024. május 05., Györgyi napja
Online előfizetés
Kedd, 2024. Május 07.
19:00
Topolya — Andrási Attila: Anjou – a liliom útvesztői
Színház
Topolya — Andrási Attila: Anjou – a liliom útvesztői

2024. május 7-e (kedd) 19.00

Művelődési Ház színházterme, Topolya

Andrási Attila: Anjou – a liliom útvesztői

dráma két felvonásban

(az Udvari Kamaraszínház vendégjátéka)

Szerelemre éhes, gyönyörű csitri a nápolyi trónon. A tüneményes királynő bálványozói, egyben szeretői, megölik a férjét. A férj Nagy Lajos magyar király öccse. A király a sereggel megindul. Velence megakadályozza a tengeri átkelést. A nápolyi udvar, amely a királynő káprázatában él, Velencében bízik, annak nem érdeke, hogy az Adriai-tenger két oldalát a Magyar Királyság uralja.

A bonyolult jellemeket felvonultató és intrikákkal átszőtt darab a magyar történelem kalandregénybe illő fejezetét mutatja be a történelmi hitelesség igényével, pazar jelmezekkel és díszletben. Papp Janóban ezúttal sem csalódunk: Franco Zeffirelli filmvilágát idéző jelmezei és a különleges díszletmegoldások valóban átemelnek egy időben ugyan távoli korba, de az emberi vonások, az ábrázolt dilemmák és a megjátszott tétek szempontjából nagyon is a mában érezhetjük magunkat. A speciális multimédiás technikával kiépített díszletben Zsoldos Béla Liszt Ferenc-díjas zeneszerző műveire bomlik ki az előadás, melyet mi, nézők a nápolyi udvar lakóiként nézhetünk végig.

Az előadás időtartama: 2 óra 10 perc - 2 felvonás - plusz 15 perc szünet

A belépés díjtalan

Helyfoglalás: 024-713-515

Bővebben az előadásról: https://mkuk.hu/eloadas/anjou/

 

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..