home 2024. május 26., Fülöp napja
Online előfizetés
Szombat, 2013. Szeptember 21.
19:30
Szerelmem, Erdély — Rékasi Károly önálló estje
Irodalmi est
Szerelmem, Erdély — Rékasi Károly önálló estje


A darabot Gróf Czegei Wass Albert levelei, versei, írásai alapján összeállította, és a filmmontázsokat készítette: Koltay Gábor.

Az előadás a második világégés után Erdélyből menekülni kényszerülő, életének nagyobbik felét emigrációban élő író lelki és szellemi vívódásait, a megkapaszkodással járó gyötrelmeit igyekszik bemutatni.

A közönség verseken, leveleken és regényrészleteken keresztül kerülhet közelebb Wass Alberthez, tekinthet rá életének kevésbé ismert részleteire, kapcsolataira, szerelmeire. Az előadás különlegessége a Koltay Gábor filmjeiből és Wass Albert családi fotóiból készített egy órás filmmontázs.

Szervező: Pro Cultura Polgári Egyesület
A rendezvény támogatója a Tartományi Oktatási, Közigazgatási és Nemzeti Közösségi Titkárság

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..