home 2024. május 02., Zsigmond napja
Online előfizetés
Szombat, 2016. Június 18.
08:00
Szenttamás — Hagyományos aratás
Rendezvény
Szenttamás — Hagyományos aratás


A szenttamási Hagyományápolók Klubja szervezésében június 18-án (szombaton) immár 20. alkalommal szervezik meg a hagyományos aratást.

A cél ezúttal is a hagyományos aratási szokások felelevenítése, megőrzése és átadása a fiatalabb generációknak. A gyülekezés 8 órakor lesz a klub előtt (Október 19. utca 68.), ahonnan a csoportok gyalog vonulnak a rendezvény helyszínére. Az ünnepi megnyitót a parcellák kisorsolása és a hagyományos reggeli követi, majd 10 órától kezdődik az aratás. A háromtagú aratócsoportokat nem díjazzák, de az elvégzett munkát, az aratáshoz szükséges felszerelést, az öltözéket és az aratóreggelit külön értékelik.

A kézi, kaszával való aratással egyidejűleg versenyeket rendeznek gyerekek számára, akik kötélhúzásban, zsákban ugrálásban és tarlófutásban mérhetik össze erejüket, tudásukat. A legkisebbeket is várják, számukra külön játszósarokban hagyományos műhelymunkát és szórakozási lehetőséget kínálnak.

Az aratás után, 13 órától kerül sor az új kenyér megszentelésére, melyet az ünnepi ebéd és az értékelés követ. A jó hangulatról élő zene gondoskodik. A szervezők a hagyományos aratásra a 060/730-67-31-es telefonszámon fogadják a benevezéseket, egyszersmind minden hagyománykedvelőt szívesen látnak. (P. L.)

A műsor:

8.00 ⇒ Aratócsapatok gyülekezője a hagyományápoló klubnál (Október 19. u. 68.)
8.30 ⇒ Kivonulás az aratás helyszínére (Salaš, Torine 1.)
9.00 ⇒ A rendezvény megnyitója
9.30 ⇒ A csapatok benevezése, parcellaszámok kihúzása
10.00 ⇒ Hagyományos aratás
12.00 ⇒ Az új kenyér megszentelése
12.30 ⇒ Közös ebéd
13.00 ⇒ Eredményhirdetés

A kísérőrendezvények:
— Hagyományos játszóház (a legfiatalabbak részére)
— Sportversenyek: kötélhúzás, tarlófutás, zsákban ugrálás
— A szenttamási egyesületek bemutatkozása, kiállítások


Szervező:
Vajdasági Népek és Nemzetiségek Hagyományápoló Klubja,
Szenttamás

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..