home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Péntek, 2020. Október 30.
18:00
Szabadka — Újházi Adrienn – BIOPHILIA: Modified Origin
Kiállítás
Szabadka — Újházi Adrienn – BIOPHILIA: Modified Origin

Helyszín: Szabadkai Kortárs Galéria, Raichle Ferenc park 5, 24000 Szabadka

A kiállítás kurátora: Kucor Tamara, a Kortárs Galéria kurátora

 

Újházi Adrienn munkásságában az ember és a természet kapcsolatát vizsgálja, amely felöleli az ökológiai művészet és a BioArt területét. A biofília fogalma a Földön létező összes élő rendszer iránti szeretetre utal. A művésznő kutatómunkájába beletartozik egy új természetes anyag, a scoby (baktérium és élesztőkultúrák szimbiózisa) vizsgálata. Átformálásával új művészi és esztétikai megoldásokhoz jut. Munkái a környezettel kapcsolatos fontos üzeneteket hordoznak, és figyelmeztetnek a természet aggasztó állapotára. A kiállítás több egységből áll, amelyeket ambientális installációk alkotnak.

A művésznőről:

Újházi Adrienn 1995-ben született Újvidéken. 2018-ban diplomázott az újvidéki Művészeti Akadémián, festészet szakon, Vlada Rančić osztályában. 2020-ban mesterdiplomát szerzett festészet szakon, Bosiljka Zirojević Lečić mentornál. Számos ösztöndíjat és díjat nyert. Rendszeresen állítja ki munkáit idehaza és külföldön. Részt vett a „Montemero Art Residenncy” nemzetközi rezidenciaprogramon, ahol Zeren Oruc (iksvy art) meghívására mentorálta a műhelymunkákat. A Šok zadruga, a Híd Kör Art és a SULUV tagja. Társalapítója a Ko-Art Transzdiszciplináris Támogató Központnak (Centar za promociju transdisciplinarnosti Ko-ART). Jelenleg az újvidéki Bogdan Šuput Középiskola tanáraként dolgozik.

A katalógusbemutató és a kiállítás kísérő programjainak pontos időpontjait utólag közöljük.

*Kérjük a látogatókat, akik részt vesznek a kiállítás megnyitóján, viseljen védőmaszkot és tartsák be az előírt védelmi intézkedéseket.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..