home 2024. április 16., Csongor napja
Online előfizetés
Csütörtök, 2023. Május 04.
19:00
Szabadka — VM4K Filmklub: A helység kalapácsa
Film
Szabadka — VM4K Filmklub: A helység kalapácsa

A VM4K Csütörtök esték elnevezésű programsorozatának 2023. május 4-ei alkalmával Dombrovszky Linda rendező-forgatókönyvíró, A helység kalapácsa (2023) című tévéfilm rendezője lesz a vendégünk, akivel Petőfi Sándor azonos című eposza ihlette filmjéről és nemzeti költőnk ma is virágzó kultuszáról beszélgetünk. A Petőfi bicentenárium alkalmából készült adaptáció kortárs nyelven szól a közönséghez, közelebb hozva Petőfi Sándort a ma emberéhez. A western elemekből táplálkozó film egyedi módon dolgozza fel a komikus eposz történetét.
A MOZDULJ! PETŐFI! programsorozat keretében megvalósuló eseményen A helység kalapácsa című filmet tekinthetik meg, melyet követően meghallgathatják a rendező gondolatait az alkotásról. Vendégünkkel Orosz Ildikó újságíró beszélget.

A film főszereplői:
Mesélő – Zayzon Zsolt
Fejenagy – Pindroch Csaba
Kántor – Cserna Antal
Harangláb – Szervét Tibor
Szemérmetes Erzsók – Györgyi Anna
Bagarja – Nagy Viktor
Bíró – Hunyadkürti István
Csepü Palkó – Ember Márk
Márta – Gubás Gabi
Erzsók - Györgyi Anna

A film időtartama: 54 perc

A belépés ingyenes, de helyfoglaláshoz kötött. Regisztrálni a 024/672-110-es telefonszámon, a vm4k@vm4k.org.rs e-mail-címen vagy a VM4K Facebook-oldalán üzenetben lehetséges.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..