home 2024. április 20., Tivadar napja
Online előfizetés
Csütörtök, 2022. Október 20.
19:00
Szabadka — VM4K Filmklub
Film
Szabadka — VM4K Filmklub

A VM4K Filmklubjának októberi alkalmával az 1956-os forradalom és szabadságharc emléke előtt tisztelegve vetítik Gárdos Péter Szamárköhögés (1987) című játékfilmjét.

A film tartalmából: Az '56-os forradalom kitörésével fenekestül felfordul az emberek élete: a gyerekeknek nem kell iskolába járniuk, a felnőttek pedig megbolondulnak. Amíg a papa pofozkodik a munkahelyén, pizsamában szteppel, és levelet ír Hruscsovnak, a nagymama golyóval átlőtt kenyérrel tér haza. A Szamárköhögés rendezője nem a forradalom hőseit helyezi a középpontba, hanem az átlagos polgárok mindennapjaira fókuszálva mutatja be, ők hogyan élték meg a sorsfordító szabadságharcot.
Főszereplők: Garas Dezső, Hernádi Judit, Törőcsik Mari, Eperjes Károly, Kárász Eszter, Tóth Marcell
A film 87 perces.
A belépés ingyenes, de helyfoglaláshoz kötött. Regisztrálni a 024/672-110-es telefonszámon, a vm4k@vm4k.org.rs e-mail címen vagy a VM4K Facebook-oldalán üzenetben lehetséges.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..