home 2024. április 29., Péter napja
Online előfizetés
Szombat, 2016. Január 23.
19:00
Szabadka — Tarkó János kiállítása
Kiállítás
Szabadka — Tarkó János kiállítása

Klein house / socail bar & art gallery,
Szabadka, Strossmayer utca 9.

Tarkó János festőművész
A bennünk élő bohócok
című kiállításának
megnyitója

Tarkó János 1980-ban született Újvidéken. A művészeti akadémiát Újvidéken fejezte be grafika szakon Milan Stanojev osztályában. Pályája során több kiállításon szerepelt munkáival itthon és külföldön (Magyarországon, Horvátországban, Mexikóban és Kanadában).

A kiállítás szerzőjének koncepciója:

Szeretem megfigyelni az embereket, és nagyon kritikus vagyok mind magammal, mind a környezetemmel szemben. Érzem a pillantásokat, hallom az illatokat, észreveszem az észlelhetetlen helyzeteket, mint egy élő kamera, az érzelmek különlegesen érzékeny porszívója. Megkérdőjelezem a különböző helyzeteket és eseményeket, ahogyan a feléjük irányuló kapcsolataimat is. Negatív és pozitív benyomások összegzik bennem mindezt, így a munkáim az érzéseim és a valóság forgatagában születnek. A képeimen keresztül gyakran ironikusan és tragikomikusan írom le a fogalmakat, mozzanatokat, éppen úgy, mint amilyen az élet maga.

A lények, amelyeket ábrázolok, groteszkek és szürreálisak. Irracionálisnak tűnnek, ugyanakkor tükrözik az abszurd emberi értékeket és a valóságot, amelyben élünk. Szeretek játszani a szavakkal, és különböző fondorlatos címekkel írom le mindazt, ami körülvesz. A humor és a nevetés esszenciális részét képezi a személyiségemnek, élvezem a tárgyak verbális újjáéledését és változó jelentését.

Az alkotómunkán keresztül elsősorban a saját érzéseimet fejezem ki. A koncepcióm a múlt, a jelen és a jövő, vagyis az élet minden megnyilvánulási formája. Úgy gondolom, mi mind bohócok vagyunk, akik fiktív értékeknek engedelmeskednek, és egész életükön át különböző szerepeket játszanak, kik jobbat, kik rosszabbat. Ami az álarc mögött van, azt már mindenki tudja magáról. De talán ez az egyetlen módja annak, hogy szembeszálljunk mindazzal, ami az életünkben történik.

Ezt a kiállítást szeretném a bohócoknak szentelni, mosolygósaknak-szomorúaknak, jóknak-rosszaknak, boldogoknak-boldogtalanoknak... embereknek, amilyenek vagyunk.

Kattints az alábbi linkre, és tekintsd meg az esemény Facebook-oldalát:

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..