home 2024. május 20., Bernát napja
Online előfizetés
Szombat, 2017. Március 25.
19:30
Szabadka —  SPV & Cortex: Slam Klub
Irodalmi est
Szabadka — SPV & Cortex: Slam Klub

Szervező: Slam Poetry Vajdaság

SPV & Cortex: Slam Klub

Először Vajdaságban!


Kitörő lelkesedéssel jelentjük Nektek, hogy március 25. én megrendezésre kerül Vajdaság első önálló slam poetry versenye! Az eseménynek otthont adó helyszín pedig a szabadkai Kosztolányi Dezső Színház, ahol most először a versenyzőké a terep a mindent jelentő deszkákon!

A slam poetry műfajával eddig is találkozhattatok kis hazánkban, a nyaraink és szíveink álladó lakójává vált Malom Fesztivál MalomSlam nevű slam poetry versenyén, a Cortexben tartott open mic estek keretei között, és még a KMV-n is!

Most viszont arra teszünk kísérletet, hogy meghonosítsuk a rendszeres slam poetry versenyek kultuszát.

A szabályok egyszerűek, és nincs sok:

1. Csak saját szöveget adhatsz elő.
2. Kellék használata tilos (a p...
apír, telefon, vagy bármi, amiből felolvasod, nem számít kelléknek ((a mikrofon sem)) ).
2. Minden versenyző 3 percet és plusz 15 másodpercnyi tiszteletidőt kap a szöveg előadására, az időtúllépés pontlevonással jár.

A versenyzőket egy 5 tagú zsűri pontozza majd, akik a közönség soraiból kerülnek ki.

JELENTKEZÉS: slampoetryvajdasag@gmail.com email címen, más formában sajnos nem tudjuk elfogadni (pl. facebook üzenet, sms, levél, személyes jelentkezés nem játszik).

A verseny létszáma 15 fő.

A verseny előtt magyarországi vendégfellépők mutatják be szövegeiken keresztül, hogy mit is jelent ez a műfaj!


*A belépés INGYENES!*

KAPUNYITÁS: 19.30
KEZDÉS: 20.00

A verseny után pedig mindenkit nagy szeretettel várunk pár lépéssel arrébb, az eseménynek másodlagosan otthont adó CORTEXBE egy fergeteges ünneplésre!

További részletekkel hamarosan jelentkezünk!

Jelige: elő azokkal a fiók alján tengődő szövegekkel!

 

 


GY.I.K.

MI AZ A SLAM POETRY?
A slam poetry egy előadó költészeti verseny, amely csakis szóban és leginkább élőben hatásos.

A Slam Poetry a múlt század nyolcvanas éveinek közepén jelent meg, mint önálló előadói műfaj, a Spoken Word versengő formájaként, Marc Kelly Smith („Slampapi”) kezdeményezésére. Ez egy modern költészeti stílus, amely csakis szóban és leginkább élőben hatásos.

Nem versfelolvasás, mert első hallásra is érthető a szöveg és többnyire fejből mondják, színpadi elemekkel tarkítva. Nem színházi előadás, mert nincs előzetes forgatókönyv, bárki felmehet a színpadra. Nem rap, mert nincs alatta zene és nem is szükséges a kötött ütemes lüktetés.

Kicsit mégis rap, mert az utca nyelvén szól, aktuális témákról, hétköznapi emberektől, hétköznapi embereknek. Kicsit mégis színház, mert az egyes versek előre megtervezettek, begyakoroltak és az előadók a szavakon kívül egész testüket is bevethetik. Kicsit mégis vers, mert többnyire van benne rím, hasonlat, metafora és egyéb költészeti elemek.

Ez egy kötetlen stílus, amiben az egyetlen szabály, hogy a slammernek három perce van a színpadon a szavalásra, hogy érveljen, meggyőzzön, megnevettessen, szórakoztasson, elgondolkodtasson és sikert arasson!

forrás: http://slampoetry.hu/mi-az-a-slam-poetry/


Az esemény Facebook-oldala:
https://www.facebook.com/events/392143664493747

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..