home 2024. június 23., Zoltán napja
Online előfizetés
Hétfő, 2023. Március 13.
17:00
Szabadka — Pap Gábor: A lélek magyar formái - Műveltségünk hat alappillére
Könyvbemutató
Szabadka — Pap Gábor: A lélek magyar formái - Műveltségünk hat alappillére

Szeretettel meghívjuk Pap Gábor művészettörténész A lélek magyar formái - Műveltségünk hat alappillére című hatkötetes munkájának szabadkai bemutatójára, amelyet  2023. március 13-án  17 órai kezdettel tartunk Szabadkán, a városháza dísztermében.

Pap Gábor művészettörténész embert próbáló vállalkozása a magyarság több mint ezer éves művelődéstörténeti horizontján vezeti keresztül az olvasót.

A LÉLEK MAGYAR FORMÁI – MŰVELTSÉGÜNK HAT ALAPPILLÉRE azonban nem csupán térben és időben kalauzolja el az érdeklődőt, hanem egyszersmind szent zarándoklatra is hív az emberi lélek világába. A több évtizedes kutatómunka után ebben a formában az olvasó asztalára most először letett hatkötetes művet akár számvetésként, vagy összegzésként is értékelhetnénk, ám az teljesen nem fedné a valóságot. Itt ugyanis többről van szó. Vallomásról. Vallomásról, mely képet rajzol elénk arról, hogy a művészet eszközeivel élve mit vallottak őseink értékekről, lélekről, világról és Istenről." 

A könyvbemutatón Szántai Lajos művelődéskutató és Miklósvölgyi János festőművész, író méltatja Pap Gábort, majd a szerző beszél több évtizedes kutatómunkájáról és annak eredményeiről.

a szervezők:
Pesitz Laura és Móricz Árpád

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..