home 2024. május 03., Tímea napja
Online előfizetés
Szerda, 2020. Március 11.
18:00
Szabadka — Művésznők
Kiállítás
Szabadka — Művésznők

Helyszín: Kortárs Galéria (Szabadka, Raichle Ferenc park 5.) 

Március a nők jegyében telik, így a szabadkai Kortárs Galériában a Művésznők: női alkotók művei a szabadkai Kortárs Galéria gyűjteményében elnevezésű kiállítás nyílik meg.

A Galéria gyűjteménye körülbelül 1400 műalkotást számol, ennek nagy részét pedig művésznők alkotásai teszik ki. Az alkotások válogatásával a tárlaton a Galéria festészet, a szobrászat, kerámia, a grafika és az új média gyűjteményének meghatározó művei kerülnek bemutatásra.

A tárlat betekintést nyújt a Galéria gyűjteményének struktúrájába, áttekintést ad a művészeti jelenségekről, és rámutat a képviselt művésznők hozzájárulására és eredményeire.

A Kortárs Galéria gyűjteménye olyan figyelemreméltó művésznők alkotásait őrzi, akiknek az alkotótevékenysége meghatározta a XX. század második felének hazai művészeti szcénáját, mint például Olga Jančić, Bogdanka Poznanović, Mirjana Šipoš, Ankica Oprešnik, Mirjana Isaković, Breda Beban, és még sokan mások. Ezenfelül, a Galéria a még mindig aktív kortárs művésznők alkotásait is őrzi, akiknek a művei szintén szerepelnek majd a tárlaton.

A kiállítás számos kísérőprogram fogja követni, szakmai előadások, kurátori vezetések és kreatív műhelymunkák.

A kiállítás kurátora: Kucor Tamara, a KGSZ gyakornok kurátora


Az esemény Facebook-oldala: 
www.facebook.com/events/1069080190157917

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..