home 2024. május 09., Gergely napja
Online előfizetés
Péntek, 2016. November 04.
19:00
Szabadka — Kozma Laura kiállítása
Kiállítás
Szabadka — Kozma Laura kiállítása


Szakmai önéletrajz

Csantavéren születtem és élek. A nyomdaipari, designer középiskolai évek, melyek Szabadkán múltak el, és a szegedi képzőművészeti egyetemi időszak után, a városi élet és a szárnypróbálgatások után fontos állomás újra a szülőfalum és környéke.Tanulmányaim alatt igyekeztem sok művészeti ággal, technikával megismerkedni, hasznos tapasztalatokra szert tenni és több utat járni egyszerre. Így bekerültem a temerini TAKT alkotótelepre, az ómoravicai 9+1 ifjúsági művésztelepre és tagja lettem több képzőművészeti csoportnak pl. a szabadkai Q csoportnak, a Csantavéri Képzőművészek Társulatának és a Szabadkai Művészeti Szalonnak. Ráérősen, lassan haladok azon az úton, mely egyszer majd körvon...alazza és bekeríti az egyéni alkotói világomat. A csoportokkal való kiállítás mellett folyamatosan vendégkiállítóként szerepelek a szabadkai Népkör Őszi szalonján és a Nemzetközi Kiskép Kiállításokon.

2015 elején a Három(szem)szög című kiállítás, melyen másik két kortársammal vettem részt Szabadkán a Magyar Házban, jellemezte és összegezte eddig legjobban az egyéniségemet. Ott láthatta először a közönség, mi foglalkoztat.
Hivatásszerűen nem alkotok, tanítom a képzőművészetet és a művészettörténetet. Általános iskolában, középiskolában és a helyi művélődési házban is tanárként dolgozom. Ebben örömömet lelem és rengeteg lehetőséget látok a magam fejlődésére és a diákjaim számára is. A jövőben viszont szeretnék egy olyan környezetet kialakítani, ahol az alkotás kerülhet a munkában az első helyre.
A „KÖRNYÉKKÉP” végre egy olyan állomás, mely köré az első önálló kiállításomat érdemes és fontos is szervezni. Remélem a hangulatából még sokáig táplálkozhatok.

Ars poetica

Mióta tanulmányaim, vagy más körülmények nem határoznak meg, a körülöttem lévő táj, azok épületei, a helyi átlagemberek életérzése, az ezekből fakadó szituációk vannak rám hatással. Szeretettel jelenítem meg a vajdasági síkságot, más tájaktól idegenkedem is. Szeretem a környező épületek részleteit, motívumait is ábrázolni. Igazán tudok kötődni a tájképeimhez. Itt élek. Néha életképszerűen szereplőim is vannak. Ők viszont csak a helyszínt erősítik.

Az alkotási folyamat számomra a legfontosabb. Grafikus énemet egy időre félre téve akrillal festek. A kísérletezés viszont megmaradt. Sok kollázs elemet használok, akár több rétegben felületként, vagy egész objektumként. Élvezettel figyelem, hogyan alakul a kép, hogyan kommunikál velem és miként lesz belőle úgy értékes alkotás, hogy közben magamat is darabjaimra szedem szét és a részeket újraformálva egésszé rakom össze.

Néha viszont előre megtervezem a látványt. Fontos számomra a kompozíció és a kép tökéletes egysége. Épületeim már szereplő nélkül uralják a tájat, hiszen ők a helyszín cselekvői.


Az esemény Facebook-oldala:
https://www.facebook.com/events/269598980108216

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..