home 2024. május 06., Ivett napja
Online előfizetés
Csütörtök, 2016. Augusztus 04.
18:00
Szabadka — Jazz, jasssz és...
Előadás
Szabadka — Jazz, jasssz és...

„No még, Jazzbo!” (Kosztolányi)

Nagy hagyományú és széles körű tevékenységéről ismert egyesületünk, az újvidéki székhelyű Kossa János Nyelvművelő Egyesület és Olvasóklub, amely az év első felében új vezetőséget választott és jelentősen felélénkítette tevékenységét, az Életjel – Csáth Géza Művészetbaráti Körrel együttműködésben vidám szórakoztató és nyelvművelő/irodalmi műsort rendez augusztus 4-én a szabadkai Városi Könyvtárban. A műsor címét Kosztolányitól kölcsönöztük, aki az egykori Bácsmegyei Naplóban írt a jazz születéséről és a jazz-bandek ,,alkonyáról”. Előadónak e népszerű zenei műfaj egyik legjobb ismerőjét, a ma Pesten élő Dormán Lászlót hívtuk meg,  aki vetítéssel, zenei betétekkel  egybekötve prezentálja a jazz-hez fűződő tudnivalókat, sok-sok világhíres örökzöld  jazz-számot pedig élőben, közismert szabadkai zenetanáraink: Megyeri Lajos, Megyeri Mária és Rákity Éva  fognak előadni. Hogy mi a közös a jazz-zene és a jassznyelv között? Ez majd kiderül dr. Csordás Mihály előadásából, valamint Farkas Zsuzsa rövid bevezetőjéből. Irodalmi betétek felolvasásával közreműködnek az Életjel tagjai: Bálint Lukács Mónika, Binszki Teréz, Horváth Emma, Köteles Füleki Erzsébet, Miklenovics Aranka és Rizsányi Attila.

Előzetesként még csak ennyit: sok-sok zene, szórakozás, valamint egy kis irodalom és nyelvművelés.

Szeretettel várunk minden érdeklődőt augusztus 4-én, csütörtökön este 6 órára a szabadkai Városi Könyvtár szépen felújított, lifttel is ellátott emeleti olvasótermébe!  

Farkas Zsuzsa, a Kossa János MNYEO elnöke


Az esemény Facebook-oldala:
https://www.facebook.com/events/633863640110360

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..