home 2024. április 20., Tivadar napja
Online előfizetés
Péntek, 2022. Április 29.
19:30
Szabadka — Határtalan világzene
Koncert
Szabadka — Határtalan világzene

Helyszín: Népkör (Szabadka, Kossuth Lajos tér 4.) 

A zenei élmények alapját az Esszencia zenekar adja, melynek vendége a Cimbalom Duó (Zimber Ferenc és Szabó Dániel), míg a produkció vendég énekesnőkkel egészül ki; Bognár Szilvia, Kubinyi Júlia, Paár Julianna.
Népzene, klasszikus zene és jazz, idős és fiatal, régi és új, nő és férfi, vidám és szomorú, hagyományos és progresszív. EZ AZ ESSZENCIA…
…ahol a világ sokszínűségéből fakadó ellenétek éppolyan természetességgel léteznek együtt és egymás mellett a zenében, amire a való életben is vágyunk, tisztelve egymást, tanulva a másiktól.
Az Esszencia Produkció nem hasonlítható más, hagyományos népzenét játszó zenekarokhoz.
Tagjai kiforrott, egyénenként már elismert előadó- és zeneművészek találkozása. Együtt muzsikálásuk abbéli örömüknek kifejezése, hogy sokféleségükben megtapasztalhatják az egységet és ezáltal létrehoznak egy csakis rájuk jellemző belső harmóniát.
Vállalva az ehhez szükséges nyitottságot, képesek megszólaltatni a világ hangjának egy csakis rájuk jellemző, őszinte és persze jellegzetesen magyar Esszenciáját.
Az este igazi zenei utazást ígér, mivel az ország 3 ismert énekesnője és két elismert cimbalmosa is csatlakozik a folyamatosan örvénylő produkcióhoz, remélhetőleg újabb esszenciális élményeket okozva. Zimber Ferenc és Szabó Dániel a mai nép és világzenei mozgások megkerülhetetlen cimbalmosai, alkotói lettek, ahogy a 3 énekesnő Bognár Szilvia, Kubinyi Júlia és Paár Julianna is folyamatosan új anyagokkal lepték meg a hazai zenei piacot az elmúlt évek során.

Produkció tagjai:
Lakatos Róbert – klasszikus brácsa, hegedű
(A Luxemburgi Európai Szólisták zenekarának és a Szlovák Filharmóniának egykori brácsaművésze, a kassai Thália Színház zeneigazgatója; Fonogram díj; Harmónia díj; Pro Pátria díj)
Balogh Kálmán – cimbalom
(a világ egyik legismertebb cimbalomművésze; Príma Primissima Díj; a Liszt Ferenc Zeneakadémia zenetanára; Martin György-díj; Kodály Zoltán díj; Magyar Örökség Díj; Hungaroton díj; Bezerédj-díj; Népművészet Ifjú Mestere)
Kunos Tamás – népi brácsa
(alapító tagja a Csík Zenekarnak; Kossuth-díj; Príma Primissima Díj; Népművészet Ifjú Mestere)
Kováts Gergő – szaxofon, klarinét, fuvola
(az Irie Maffia és a Budapest Improvisers zenekarok tagja; Junior Príma Díj; a balatonfüredi országos jazz verseny győztese)
Bognár András – nagybőgő
(a Dresch Vonós Quartet tagja; Junior Príma Díj)
Zimber Ferenc - cimbalom
Szabó Dániel - cimbalom
Az est vendége Komáromban és Szabadkán:
Bognár Szilvia - ének
Az est vendége Komáromban és a Fonóban:
Paár Julianna - ének
Az est vendége a Fonóban és Szabadkán:
Kubinyi Júlia - ének

A program a Kárpát-medencei klubok együttműködése kapcsán a Fonó Budai Zeneház, a komáromi Egressy Béni Városi Művelődési Központ és a szabadkai Népkör Magyar Művelődési Központ partnerségével valósul meg.

A koncersorozatot a Petőfi Kulturális Ügynökség támogatja!

TOVÁBBI INFORMÁCIÓK:
024/557-033
(minden hétköznap 9 és 13 óra között)
info@nepor.rs

www.nepkor.rs

 

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..