home 2024. április 25., Márk napja
Online előfizetés
Hétfő, 2022. Február 14.
12:00
Szabadka — Garay Béla emléktáblájának avatóünnepsége
Ünnepség
Szabadka — Garay Béla emléktáblájának avatóünnepsége

2022-ben lenne 125 éves az állami és Sterija-díjas Garay Béla, és 35 éve nincs közöttünk.

A szabadkai születésű rendező, színész, társulatalapító, közösségszervező, szakíró, teatrológus emléke és öröksége előtt tisztelegni megkerülhetetlen kötelesség.

A Vajdasági Magyar Képző-, Kutató- és Kulturális Központ, a Szekeres László Alapítvány és a Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség megemlékezés-sorozattal tiszteleg előtte, amelynek első állomásaként – Garay Béla születésnapján, február 14-én – felavatják és leleplezik a polgári színjátszás megkerülhetetlen alakjának emléktábláját.

Az avatóünnepségre 12.00 órai kezdettel kerül sor a Korzó 11-es házszámot viselő épülete előtt – ehhez a lakóházhoz kötődik Garay Béla életének egy jelentős korszaka.

Garay Béla közösség- és színházteremtő tevékenységét Oláh Tamás teatrológus, dramaturg idézi meg.

Ünnepi beszédet dr. Pásztor Bálint, Szabadka Város Képviselő-testületének elnöke mond.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..