home 2024. április 25., Márk napja
Online előfizetés
Szerda, 2022. Április 20.
18:00
Szabadka — Filmtükrön innen és túl
Rendezvény
Szabadka — Filmtükrön innen és túl

A szabadkai Népkör Magyar Művelődési Központ Filmklub Filmtükrön innen és túl programsorozatának következő eseményére a VICSEK 80 – SZÜLETÉSNAPI RENDEZVÉNYE

Az eseményen sor kerül VICSEK KÁROLY: FAJKUTYÁK IDEJE című filmjének vetítésére is.
Rendező: Vicsek Károly
Forgatóköny: Deák Ferenc
Operatőr: Rajko Ljubić
Vágó: Német Margot

Röviden a filmről: A titói Jugoszláviában a 80-as évek elején többrétű társadalmi és szociális rétegződés jelentkezik, amely közvetlen hatással van a vajdasági magyarságra is. Egy család életében mutatkozik meg a sok ellentét drámai ütközése.

A vetítést megelőzően Vicsek Károly (Magyar Művészeti Akadémia Életút díjas) rendezővel, a film főszereplőjével Bicskei Istvánnal (Bütyökkel) és Rajko Ljubić operatőrrel Szerda Zsófia újságíró és Siflis Zoltán (Balázs Béla díjas) dokumentumfilm – rendező beszélget.

A belépés ingyenes, de a részvétel regisztrációhoz kötött az info@nepkor.rs címen!

Információ és helyfoglalás:

Népkör Magyar Művelődési Központ

024/557-033 (9 és 13 óra között)

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..