home 2024. április 24., György napja
Online előfizetés
Szerda, 2022. Június 15.
19:00
Szabadka — Bela Duranci „Bácstól a szabadkai Kiserdőig” című önéletrajzi könyvének bemutatatója
Könyvbemutató
Szabadka — Bela Duranci „Bácstól a szabadkai Kiserdőig” című önéletrajzi könyvének bemutatatója

A Szerda a Galériában ciklus keretein belül, különleges alkalomban lesz része az érdeklődőknek, még egyszer megemlékezünk Bela Duranciról a Verseci Irodalmi Község kiadásában megjelent „Bácstól a szabadkai Kiserdőig” (Od Bača do Dudove šume u Subotici) című önéletrajzi könyvének bemutatásával.

Ez a könyv Duranci naplójegyzeteinek és emlékiratainak utolsó fejezete, amelyen évtizedeken át dolgozott.

Az estet Bela Duranci életének és munkásságának szenteljük: ő az első szabadkai diplomás művészettörténész, a Szabadkai Községközi Műemlékvédelmi Intézet és a Szabadkai Városi Múzeum alapítója, a Kortárs Galéria sokéves munkatársa, továbbá író és krónikás, aki alig egy éve hunyt el.

Bela bácsi több volt ennél: városunk fénye és legjobb értékeinek őre.

Az est vendége lesz Petar Peca Popović, a kiadás ügyvezető szerkesztője és Mihajlo Pantić, a Verseci Irodalmi Község főszerkesztője. Az est moderátora Jasmina Vidaković, a Kortárs Galéria kurátora lesz.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..